Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 5. september 2019

5 plater som har inspirert The Needs

Forventningene er store til The Needs sin debutplate som slippes fredag 6. september. 3 smakebiter og konserter, deriblant overbevisende oppvisninger på Ingensteds og Øya, har virkelig har satt bandet på powerpop-kartet. Vi gleder oss til høre resten! Her kan du sjekke hvilke 5 plater som har inspirert dem.
Av: Victor Josefsen  / Foto: Jonathan Vivaas Kise

The Needs består av litt av en gjeng. Kvelertak-gitarist Maciek Ofstad, countryprins Bendik Brænne, Brænnes storebror Mattis, Honningbarna-trommis Nils Jørgen Nilsen og Knut-Oscar Nymo fra Oslo Ess.

På The Needs’ debutplate «You Need The Needs», som slippes fredag 6. september, er den første singelen «Summerbore» en fargerik powerpop/skatepunk-affære med doble gitarer og enorm spilleglede. De to neste singlene «I Regret It» og Hey Wake Up» følger sommerens formkurve. Om formkurven til The Needs er like bra nå om høsten får du altså vite i fredag 6. september.

Basert på hvilke plater The Needs er inspirert av virker det iallfall lovende.

 

Rancid – …And Out Come the Wolves (Bendik)

Dette er jo den beste plata. I hvert fall den mest spilte i min vennegjeng i oppveksten. Mye dårlig skanking til de rillene her, ja. Har også ett skjellsettende konsertminne fra Rockefeller i 2003. Endret skanketeknikken min for all tid.
(The Real Kids «All Kindsa Girls» er en favoritt som har inspirert band som Rancid og The Replacements, red.anm.)

 

Propagandhi – How to Clean Everything (Mattis)

Superpolitisk poppønk, umulig-å-spille metalriff, varme og humor. Fortsatt den beste poppønk-plata som er gitt ut.

 

 

Slayer – South of Heaven (Maciek)

De fleste riffa til The Needs er inspirert av Slayer. Slayer er den eneste ekte grunnen til å gidde å spille gitar. Vi fikk denne plata her da vi var 13 år, og det var det skumleste vi hadde hørt da, og det er fortsatt det skumleste vi veit. Slayer er jævlig fett! Beste låt er alle låtene.
(Slayer – Disciple, Ferske spor uke 25/2019, Øya 2013: Slayer – Heftig avslutningskonsert, Tons of Rock 2017 – Fotoreportasje Del 2 inkludert Slayer, red.anm.)

 

 

Weezer – Blue Album (The Needs)

Perfekt blanding av Beach Boys, nittitall og rollespill. Nerdenes gitarhevn.
(Weezer – In the Garage, Ferske spor uke 19/2019, Weezer – Take on Me, Ferske spor uke 5/2019, Weezer – Pinkerton, Platecover: Art imitating art, Weezer – Raditude, Dyr på platecoveret, red.anm.).

 

 

Rancid – 2000 (Knut-Oscar)
Litt vanskelig å si om det er de fete låtene, tekstene, den råe lyden, overskuddet, triksene eller stemninga som gjør den skiva her så sjukt jævla bra, men GGF («Golden Gate Fields», red.anm.) er for eksempel en av de feteste låtene jeg veit om og jeg gleder meg til å bli gammal sammen med denne skiva og «Life Won’t Wait» og «Rancid» og Propagandhis «Today’s Empires, Tomorrow’s Ashes».

 

Her er tre låter fra debutplata til The Needs

 

Her er platecoveret

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

5 plater som har inspirert

 

Korrupt (Marius Jahnsen) – 5 politiske platefavoritter

5 punkplater som alltid/fortsatt inspirerer Robert Hårstad i Forgetaboutit

5 låter som har inspirert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter