Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Vidar Kvalshaug Tema 25. august 2015

Rølp for Høyres mann på Hadeland

– #Mittbokvalg er «Postkontoret» av Charles Bukowski.

Tekst: Vidar Kvalshaug

Rune Meier (45) er ordførerkandidat for Høyre i Gran kommune på Hadeland. Han holder frem den betydelig forfyllede og hesteveddeløpveddende kultforfatteren Bukowskis mest kjente roman, når han blir bedt om å si noe om hva han leser og sitt forhold til bibliotek:

Mer enn Bukowski, heldigvis

«Denne boken fikk jeg av min bror til jul i 2004, og det var en morsom og interessant leseopplevelse. Bukowskis levende beskrivelse av den for ham meningsløse jobben på postkontoret, med malende bilder, frustrasjoner, maktmisbruk og byråkrati. Bokens hovedperson, Henry Chinaski (Bukowskis alter ego), har et høyt alkoholkonsum og jobber fordi han trenger penger. Jeg har ikke forutsetninger for å sette meg inn i en slik situasjon, men det gir interessante bilder og perspektiver. Da jeg var innom biblioteket for å ta bilde, var boken utlånt, men jeg hadde med meg mitt eget eksemplar. Heldigvis har biblioteket også mange andre spennende bøker både av Bukowski og andre forfattere», skriver han.

Går på arrangementer

«Jeg er en aktiv bruker av biblioteket i Gran. Biblioteket har fått flotte lokaler som innbyr til arrangement og som er lett tilgjengelig for alle. I år har også filialen i Brandbu fått nye og innbydende lokaler. Gjennom Hadeland Litteraturforum har jeg de siste årene fått med meg mange flotte arrangementer på biblioteket og fått høre foredrag med forfattere som har gitt nye perspektiver og gode leseopplevelser. Jeg mener at det er viktig å fortsette med å gjøre biblioteket vårt til et opplevelsessted og et godt sted å være for alle typer mennesker i tillegg til å tilby det vanlige, tradisjonelle bibliotektilbudet med utlån av bøker.»

Tove EivindsenVakker øy-bok

Tove Eivindsen (37) er andrekandidat til fylkestinget for Venstre i Sør-Trøndelag:

«#Mittbokvalg er «Atlas over fjerne øyer – femti øyer jeg aldri har vært på og aldri kommer til» av Judith Schalansky. Boka vart kåra til årets vakraste bok i Tyskland. Eg er sjølv frå ei øy, og har alltid vore fasinert av fjerne og eksotiske øysamfunn. Dokumentarar frå Påskeøya og barne-tv frå Pitcairn er spikra som barndomsminne. Denne boka tok meg med til fleire øyer eg aldri hadde høyrt om, og historier eg aldri ville ha oppdaga. For ei bok! Eg lånte denne boka av Trondheim folkebibliotek, men likte den så godt at eg faktisk har kjøpt mitt eige eksemplar også.»

 

 

 

 

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.