Albumanbefaling: Death By Unga Bunga – The Kids Are Up To No Good

 

DEATH BY UNGA BUNGA

 

THE KIDS ARE UP TO NO GOOD (2012)

 

JANSEN PLATEPRODUKSJON / MUSIKKOPERATØRENE

 

5

Retro-poppa garasjerock // Jeg har stor sans for Death By Unga Bungas første album Juvenile Jungle (2010), der drivende og upolert 60s garasjerock er festet i rillene. På årets The Kids Are Up To No Good kan det mer retro-poppa 60s lydbildet og låtene til gutta bli vel liktlydene over et helt album – selv om en av favorittene mine, den 8 min lange Spacemen 3-aktige avslutningslåta «Hallucination Generation (Take Me Home)» skiller seg ut fra resten av kutta. Og det er vel nettopp derfor den er plassert helt til slutt. Personlig savner jeg flere av de gutsy garasjerock låtene som Death By Unga Bunga overrumplet oss med på debuten sin. Men, hvis du setter dette i spilleren og tenker deg at du er på en konsert med gruppa, er det lite som slår denne type musikk. Fengende og hektende låter som «I Wanna Go Wild» – med mer enn ett hint til The 13th Floor Elevators «You’re Gonna Miss Me» og alskens garasjesamlere ’a la Songs We Taught The Fuzztones – og tittelkuttet «The Kids Are Up To No Good», funker svært så bra i heimen en søndag ettermiddag også.

The 13th Floor ElevatorsThe Psychedelic Sounds of the 13th Floor Elevators (Album, 1995)

Songs We Taught The Fuzztones (Album, 1993)

Death By Unga Bunga sparker fortsatt godt i fra seg – og er tidlig-mid 60s pop (The Beatles, The Kinks mfl.) dyppet i klassisk garasje din kopp med te, er det bare å ønske The Kids Are Up To No Good velkommen. // VICTOR JOSEFSEN

Du kan låne Death By Unga Bungas The Kids Are Up To No Good på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen!

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saka, bare klikk på lenkene.

Anmeldelsen er tidligere pubslisert i Spirit nummer 02 2012.

Death By Unga Bunga – Don’t Go Looking For My Heart (Fra Juvenile Jungle)
YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Sjekk ut Death By Unga Bunga i sommer på:
Trænafestivalen, Træna. 5. juli.
Buktafestivalen, Tromsø. 19. juli.
Bøgrend Autofest, Vinje i Telemark. 4. august.
Øya, Oslo. 11. august

Comments
7 Responses to “Albumanbefaling: Death By Unga Bunga – The Kids Are Up To No Good”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Sjekk anmeldelse av Death By Unga Bungas The Kids Are Up To No Good. […]

  2. […] Og: Albumanbefaling: Death By Unga Bunga – The Kids Are Up To No Good […]

  3. […] Blood Command – Funeral Beach 8. Turbonegro- Sexual Harassment 9. CCTV – Hope & Destroyer 10. Death by Unga Bunga – The Kids Are Up To No […]

  4. […] Sjekk anmeldelse av Death By Unga Bungas The Kids Are Up To No Good. Videoanbefaling: Death By Unga Bunga – Hallucination Generation (Take Me Home) Videoanbefaling: Death By Unga Bunga – Feel Alright Death By Unga Bunga på Øya: Brillefin fremvisning Sjekk anmeldelse av The Cheaters The Cheaters. […]

  5. […] anmeldelsen min av Death By Unga Bungas «The Kids Are Up To No Good» skrev jeg: «Hvis du setter dette i spilleren og tenker deg at du er på en konsert med […]

  6. […] Albumanbefaling: Death By Unga Bunga – The Kids Are Up To No Good Albumanbefaling: Death By Unga Bunga – Juvenile Jungle Death By Unga Bunga på Parkteatret Death By Unga Bunga på Øya: Brillefin fremvisning […]

  7. […] Death By Unga Bunga – Juvenile Jungle Sjekk anmeldelse av Death By Unga Bungas The Kids Are Up To No Good. Videoanbefaling: Death By Unga Bunga – Hallucination Generation (Take Me Home) Videoanbefaling: […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!