Deichman anbefaler: Årets beste Youtube-klipp

Vi har brukt den store tuben til å mimre litt og vil kåre tjuetolvs beste opptredener.

5. Nirvana med McCartney som Kurt

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Paul McCartney vræler som om det var 1968 og ikke minst som om han var Kurt Cobain. For det er jo faktisk Nirvana-overlevende han deler scenen med. Helter Skelter-giret og en rar gitar benyttes. Men hva skjer med at han ser yngre ut enn opptil flere av Nirvana-karene a? Mystisk..

 

4. Sondre Lerche på David Letterman

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

«Såååndrei Lørkei ladies and gentlemen». Lerche slenger på luggen som aldri før og gir det amerikanske publikum en stødig «Private Caller» fra scenen i Ed Sullivan-teatret. Samme scenen som Beatles erobret Amerika fra vet du.  Lettermans show er vel den kuleste gigen en nordmann kan få;  vel blåst Sondre, komplimenter for pen gitar fikk du også.

 

3. Karpe Diem på Lydverket

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Rap-duoen har lenge gått på en skummel sti. Rollen som riks-trøstere etter 22. juli satte gutta i fare for å bli «godt likt av alle generasjoner». Derfor var det riktig å gå bad-ass med en låt som «Toyota’n til Magdi». En skikkelig banger med det feteste bassriffet siden «Come Together».  Også dette med head fra Hanekamhaug da. Frekt karer.

 

2. Lana Del Rey på Saturday Night Live

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

«En livstrett og desillusjonert 25-årig rikmannsdatter  som er lei av å feste.» Det er attituden som Lana Del Rey nailer så sinnsykt i dette klippet. Leveringen av «Video Games» er rett og slett perfekt.      

 

1. Marit Larsen på Lindmo

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Marit Larsen er den typen som ikke  spille låter hun for tiden er aktuell med. På Lindmo tok hun frem en klassiker: «Recent Illusion» fra hennes første album. En mystisk og lunefull liten perle. Countryfisert for anledningen. Det hele oser av overskudd, og ikke minst oser det av Marius Graff sitt virtuose banjospill.

 

Musikk du kan låne her på avdelingen:

Nirvana

Paul McCartney

Sondre Lerche

Karpe Diem

Lana Del Rey

Marit Larsen

 

Comments
One Response to “Deichman anbefaler: Årets beste Youtube-klipp”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Sjekk også: Deichman anbefaler: Årets beste album i 2012 Årets 10 beste album med Paal Nilssen-Love! Svein Ole anbefaler album fra 2012 Deichman anbefaler: Årets beste Youtube-klipp […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!