Ukas tips!

Noen ganger trenger du ikke gå langt for å finne gull, noen ganger holder det å gå rett over gangen.

 

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

Thor Arne Sæterholen har jobbet på Deichmanske bibliotek i over 20 år, og drevet med musikk siden han var en 12 år gammel sneip. Mens andre hørte på Smurfene  som barn, så Thor Arne lyset da han første gang hørte The Beatles som 6-åring. Siden har musikk vært en viktig bestanddel i livet hans på en eller annen måte, enten gjennom gruppene Lt. Glahn og Holen, eller som en ivrig konsument av musikk generelt. Selvmedlidende blues er resultatet av en halvtimes kreativ raptus på en hytte midt i Oslo sist sommer.

6 kjappe:

Kassegitar eller elektrisk?

Kassegitar.

Hvorfor?

Jeg spilte elgitar i band i mange år, men etterhvert fikk jeg behov for å strippe ned; gjøre låtene nakne, og mer tydelige. Men det har sikkert noe med alderen å gjøre også. Med kassegitar er det jo tillatt å sitte.

Hvorfor synger du på norsk?

Og ikke på kinesisk eller mandarin? Jeg er født og oppvokst i Oslo.

Hvilken norsk plate kjøpte du sist, som ikke var med Paal Nilssen-Love?

Gir dem ut plater uten Paal også nå? Neida, jeg kjøpte den riktignok ikke, men fikk den siste av Stein Torleif Bjella til jul.

Hvem er du ellers inspirert av?

Jeg synes jo det er stas at solide karer som Bjella og Tønes har fått et stort publikum. Nå om dagen øver jeg inn Prøysenviser sammen med min faste makker Ola Sørlie. Alf Prøysen er vel fortsatt den største låtskriveren vi har hatt i Norge, selv om han ikke skrev melodiene.

Mp3, CD, vinyl eller kassett?

Vinyl. Og CD.

 

Sjekk også:

Bob Dylan fyller 72 år i dag

Bob 71

 

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!