Mudhoney: Fortsatt Alive And Kicking

Mudhoney_VanishingPoint

 

The Afghan Whigs har gjort comeback og nylig sluppet det briljante albumet «Do to the Beast». Og i fjor slapp Mudhoney den sterke skiva «Vanishing Point». To  tidlig-grønsjere som fortsatt er Alive And Kicking.

 

MUDHONEY

VANISHING POINT (2013)

TUBA /SUB POP

5

 

LEVERER ALLTID // Det var da Mudhoney slapp singelen ”Touch Me I’m Sick” og minialbumet «Superfuzzs Bigmuff» (1989), med sine flerrende fuzzgitarer, at undergrunnsgrungen slo om seg. Så kom Nirvana, filmer som «Slacker», «Reality Bites» som beskrev tidsæraen, drop outs, aspirerende musikerspirer, studenter og andre figurers apati og manglende ambisjoner. Om å finne en plass i samfunnet og ståa til Generation X. I motsetning til Nirvana slo aldri Mudhoney gjennom blant de store massene, noe som sannsynligvis er grunnen til at de på imponerende vis fortsatt holder koken. «Vanishing Point» er Mudhoneys 9ende fullenger i løpet av 25 år. Her er hyllest til Hendrix, garasje og Nuggets, og ikke minst hommage til Butthole Surfers, tidlig Nirvana og Tad. Men musikken består, på samme måte som gruppa Mudhoney består. En god del av det som var (og er) kult med Mudhoney er å finne på «Vanishing Point». Det samme med spiriten fra deres første plater. Det spruter fortsatt av Mudhoney. Gruppa trenger aldri å finne tilbake til gløden de hadde tidligere (vel, nesten da), for de leverer alltid. / VICTOR JOSEFSEN

 

 

 

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit.

 

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Ukas tips! I dag er det 20 år siden Kurt Cobain tragisk endte sine dager

Konsertanbefaling: The Afghan Whigs 29. juni på Rockefeller

The Afghan Whigs på Øya: Høres bedre ut enn noen gang

Comments
One Response to “Mudhoney: Fortsatt Alive And Kicking”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Mudhoney: Fortsatt Alive And Kicking Nirvana – Scentless Apprentice gjenforteller «Parfymen» Kurt Cobain […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!