5 album som har inspirert Friendship

Friendship 1 - Fotograf Kim Molander Bruk Foto: Kim Molander

Tre unge menn utgjør powertrioen Friendship.  I slutten av oktober slapp de sin selvtitulerte debutplate. Opptakene  ble gjort i et gammelt bygdehus i Enebakk, hvor musikerne flyttet inn med en mengde opptaksutstyr og instrumenter.

Friendship har gått i bygdehuset og laget låter som på sitt beste både er tilbakelente og drivende på samme tid. Inspirasjonskildene er nesten uendelige, f.eks. låta «You Don’t Own Me» eller utdrag fra Lynyrd Skynyrds «Free Bird», for å nevne noe, uten at Friendship framstår som kopister. Smoothe, kreative overganger og ikke minst  feeling er oppskriften. Sjekk dem ut! Og sjekk vårt intervju med Friendhsip.

 

Fortell litt om dere selv:
– Tre unge menn utgjør powertrioen Friendship, der trommisen har lead vokal. Gruppa startet i 2011, og har allerede tilbragt utallige timer i svette bandbiler og innestengte øvingsrom. Siden starten har bandet spilt på alt i fra større festivaler som Kongsberg Jazzfestival til vinduskarmen på den lille puben Sonder Bar i Göttingen, Tyskland.

– Friendship er et hardtarbeidende rockeband med fire føtter i den gamle musikken og to i den moderne.

 

Friendship 3 - Fotograf Kim Molander bruk Foto: Kim Molander

 

Hvordan begynte dere spille sammen?
– Fredrik (vokal og trommer) og Magnus (gitar) fant hverandre igjennom lærerjobb på Apalløkka skole på Ammerud i Groruddalen. Der startet vi å utveksle felles musikkreferanser, og det tok ikke lang tid før den første øvinga var i gang. Som duo startet vi å lage låter våren 2011. Njål ble med på bass i desember 2013, og siden da har trioen spilt inn plate og gjort flere konserter i inn- og utland.

 

Friendship

 

Noen ord den nye skiva:
– Skiva har en interessant bredde med spennende dynamiske låter, forførende jamming og rockelåter du vil høre igjen og igjen. Resultatet er tight, groovy og sexy!

 

Fem album som har inspirert Friendship?

The-Who-Whos-Next brukk
The Who – Who’s Next
Tromminga til Keith Moon og bassinga til John Entwistle er inspirasjonskilder for både Fredrik og Njål.

 

Livecreamii bruk
Cream – Live Cream Volume II.
Energien og samspillet.

 

Vinyl records collectors

The Rolling Stones – Sticky Fingers
Vakre melodier og tøffe blåsearrangement.

 

Jimi bruk
Jimi Hendrix – Electric Ladyland
Magnus er nok meget inspirert av Hendrix. Det er vi andre også. Låtskrivinga, produseringa, lydbildet, Hendrix er fantastisk!

 

image
Betty Davis – “They Say I’m Different”
Definisjonen på sexy musikk!

 

 Bukowski

 

Blir dere noen gang inspirert av litteratur i musikken?
Ja og nei. Det er Fredrik som har skrevet alle tekstene på plata, med unntak av «Down Down Down». Noe litteratur har vært inspirasjonskilde, særlig bøker fra Bukowski, men det meste hentes fra livet.

Hva er neste skritt for bandet?
Neste skritt er å spille mest mulig rundt i Norge med plata. Vi spilte releasekonsert på The Crossroad Club lørdag 8. november. Framover vil flere konserter i Europa også bli prioritert.

Krokofant Bruk

Andre norske utøvere vi bør få nyss om?
Krokofant (herlig jazztrio som spiller fletta av de fleste) og Hanif Kawousi (spennende up-and-coming soul-pop artist med bra teft for låtskriving).

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saka bare søk her.

 

Comments
One Response to “5 album som har inspirert Friendship”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Deichmanske bibliotek har intervjuet bandet og sier dette om plata: “Smoothe, kreative overganger og ikke minst feeling er oppskriften. Sjekk dem ut!” http://www.facebook.com/friendshipnorway […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!