By:Larm 2016 – Ary

Foto: Stian Schløsser Møller

Foto: Stian Schløsser Møller

Ary tør å stole på sitt eget talent, det viste hun på Sentrum Scene i går, der stemmen og sceneposinga sto, nettopp, i Sentrum. I kulissene, bak til høyre på scenen, fylte to choir boys  inn vokal nå og da, mens Fay Wildhagen bidro med gitarskisser. Et sceneoppsett som ga unge  Ary rom å boltre seg i.

Tekst: Victor Josefsen

Som med de fleste av årets By:Larm-utøvere er Ary flink, og som skribent-kollega Lars Junge hvisket meg i øret under Dagnys forestilling på samme scene en time senere: Ordet «flink» oppsummerer årets By:Larm opptredener. Flink teknisk, flink performance og flink musikk.
Og da mener vi FLINK. Årets By:Larm-artister har nok stått timesvis forans speilet på studenthybelen og øvd på sceneposeringer og vokalakrobatikk. Derfor må de sette alle kluter til, alt må stemme, denne ene kvelden i spotlighten, for å skille seg ut fra «den gemene hop».

Ary går i fotsporene til andre norske elektronica-artister, for det er rytmisk, til tider bombastisk, electronika-relatert uttrykk vi får servert, selv om Ary roer det hele ned på slutten av settet. Arys force er stemmen, i likhet med flere andre av årets By:Larm artister (f.eks. dePresno). I tillegg har hun sceneutstråling, hun så ut til å kose seg på scenen, noe som smittet over på publikum.

På sitt mest intense gikk det unna i kjapt tempo, med heftige beats, der diverse småeksotisk krydder var dunket inn i «Arys heksegryte». Til tider overdøvet musikken stemmen hennes, og et par ganger bommet hun på mikrofon-avstanden slik at vokalen ble særdeles lav, men på Sentrum Scene viste Ary uansett at hun er en artist å regne med framover og en vokalist/frontfigur som vet hva hun driver med. «Jo, da, Ary vil nok gjøre det stort», tenkte nok flere publikummere etter Arys opptreden.
 

Foto: Endre Lohne

Foto: Endre Lohne

ARY-Endre_Lohne_2

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!