EP-anmeldelse: The Age of Colored Lizard – «Summer Rain EP»

The Age of Colored Lizard albumcover

 

Artist: The Age of Colored Lizard

EP: «Summer Rain EP» (2017)

Plateselskap: Sotron Records

5

 

«Det er lov å glede seg til mer fra dette Oslo-bandet», skriver min kollega Bent i spalten musikalske sidespor (2016), etter å ha lyttet på The Age of Colored Lizards fjerde singel «Pale White Sun», og beskriver singelen som «en mykere versjon av The Jesus and Mary Chain, med en tittel som sender tankene til 80- og 90-tallets shoegazere».

Samme skribent anbefaler også første og andre singel til The Age of Colored Lizard. «Musikken de lager er også ganske stillferdig av seg; drømmende og behagelig pop, dandert med et mykt lag av shoegaze. Den første singelen het We Don’t Care, og her kan du lukke øynene og nyte en fem minutters drømmetur i tretoppene».

Over til den nye EP’en «Summer Rain EP». Jeg har hørt dette før, tusen ganger før, minst, men det blir likevel ikke for mye av det gode, eller gjentakelser til det kjedsommelige, for The Age of Colored Lizard byr på gode melodier og stemninger. Og som med en av inspirasjonskildene, The Raveonettes, bryr The Age of Colored Lizard seg ikke så mye om å være nyskapende, de vil rett og slett lage gode låter innenfor sine rammer; twee, støypop, shoegaze, Velvet Underground, The Jesus and Mary Chain osv.

I likhet med LA-duoen Tashaki Miyakis «Best Friends», eller de mer mellow The Pastels-låtene og ditto The Raveonettes (kunne valgt mange andre refereranser), består The Age of Colored Lizard «Summer Rain EP» av slørete tweepop-låter som lyder så uanstrengt at det er en fryd.

 

 

Tidligere i år kom The Age of Colored Lizards singel «Nothin To Say», her er videoen.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 10/2017 (med The Age of Colored Lizard)

Musikalske sidespor – uke 42 (med The Age of Colored Lizard)

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!