Videopremiere: S.L.Y.C. – «We move to make new words» / Plateanmeldelse: S.L.Y.C. – «Say, the illocuted»

S.L.Y.C. Foto: Viviana Vega

S.L.Y.C. Foto: Viviana Vega. Montasje: Anthony Barratt

S.L.Y.C. er et helt nytt norsk bekjentskap for meg. I morgen 27. oktober slipper de sin andre plate på Metronomicon Audio. «Say, the illocuted way» er tittelen, og for en delikat plate det er blitt. I dag kjører vi både anmeldelse av plata og videopremiere på den herlige låta «We  move to make new words». Pluss intervju.

Av: Victor Josefsen

S.L.Y.C. Say, the illocutive way Sleeve by Aslak Gurholt Ronsen - Yokoland 1

 

Artist: S.L.Y.C.

Album: «Say, the illocuted way» (2017)

Plateselskap: Metronomicon Audio

5

 

Låta «We  move to make new words» kan karakteriseres som elektro-infisert forførende tweepop, med et deilig lush lydbilde. S.L.Y.C. er innom fin-fin jingle-jangle twee/casiopop på «Alas, there’s nobody else», bevegende filmatiske stemninger akkompagnert av indie/postpunk-aktige gitarer i «My view from over there». De fletter også inn folk-influenser, slørete støy-ingredienser m.m. i lydbildet. På de aller fleste låtene er Sara Lena Yri Cools vevre stemme backet opp av et innbydende lydbilde med elementer fra Cocteau Twins og Stereolab.

 

Vi tok en liten prat med S.L.Y.C. om plata, videoen, premierelåta, inspirasjonskilder og platetittelen.

S.L.Y.C. Fioto: Jørgen Skjulstad

S.L.Y.C. Fioto: Jørgen Skjulstad

Hvem er dere?

– Vi er mellom fem og sju musikere med tilknytning til det musikalske kollektivet Metronomicon Audio.

Hva er dere inspirert av? Musikalsk og umusikalsk?

– Det varierer fra person til person og fra dag til dag. Instrumentene våre inspirerer oss. Det er mer typisk at en låt blir nok mer typisk til som resultat av tilfeldig klimpring enn som en direkte oppfølging av en inspirasjonskilde.

Hvordan ble denne låta og videoen til?

– Låta eksisterer faktisk i to versjoner på albumet. Først hadde jeg (Sara, red. anm.) en skisse, som bare trommeslageren såvidt hadde fått høre før vi spilte den inn i studio. Dermed var det duket for mye arrangering gjennom produksjonen. På et tidspunkt delte vi oss i to og lagde hver vår versjon av arrangementet uten å høre på hverandres utgave. Resultatet ble to så ulike versjoner at vi bestemte oss for å ha med begge på plata. Dette er den første av dem, «We Move To Make New Words».
Videoen er laget av Jørgen Skjulstad, og er en realisering av en idé han har hatt lenge, om å bruke ledlyskastere til å fargelegge hele rommet i ulike farger styrt av musikken.

Hvordan blir det kommende albumet?

– Det blir bra!

Hva ligger i platetittelen? Hadde dere alternative titler og hvilke i så fall?

-Tittelen er hentet fra teksten til den låta som fins i to utgaver. Alternativ tittel var «Sway, the illocuted way», men den kom aldri langt.

Hva er favorittskiva deres og hvor nært opptil synes dere skiva deres er?

– Jeg tviler på at noen av oss har én favorittskive, og vi har iallefall ikke prøvd å lage en plate som ligger nært opptil en favoritt. Folk hører veldig ulike ting i musikken vår og vi får mange sprikende sammenlikninger.

 

 

Plateomslag: Aslak Gurholt / Yokoland

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!