Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Oddvar Thorsen Anbefalinger 30. september 2013

En god ting kan aldri [leses inn av frivillige] for ofte

I anledning  ny grafisk profil på nettsida, føler jeg det er på tide å nok en gang reklamere for den fantastiske tjenesten librivox.org.

Siden 2005 har entusiastiske lydbokforkjemperne fra hele verden jobbet med å gjøre bøker som faller i det fri tilgjengelige på nett. Til forskjell fra nettsteder som Project Gutenberg, er disse bøkene lest inn av frivillige som hver måned sørger for at katalogen vokser med omtrent 100 titler. Idag består samlingen av over 7000 titler, de fleste på engelsk, der i blant flere av norske forfattere, f.eks 16 verk av Ibsen. En liten advarsel er kanskje nødvendig, amerikansk opphavsrett er annerledes enn norsk, så sida inneholder enkelte verk som fortsatt er beskyttet av norsk opphavsrett.

Dersom man har et brennende  ønske om å lære seg fransk kan sida www.litteratureaudio.com også anbefales. Utvalget er noe mindre, ca 3600 titler, og alt er på fransk. I Frankrike operer man med lik opphavsrett som i Norge, så her trenger man ikke å bekymre seg. Personlig er jeg svak for Mauspassants Contes fantastiques, små skrekkhistorier fra slutten av 1800-tallet som kan anbefales hvis man har lyst til å prøve seg på franske noveller.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.