Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Åshild Svartis Anbefalinger 13. november 2013

Bak den grønne døren

Et kuriosiakammer kaller de det, kuratorene som har sørga for utstillinga Behind the green door som nå er å finne på DogA, Norsk Design og Arkitektursenter. De har virkelig ordene sine i behold. Brennpunktet her er bærekraft og arkitektur og det er sanka inn over 600 påstått bærekraftige objekter fra de siste 30 år i form av modeller i diverse størrelser, svære plansjer, filmsnutter, presseklipp, materialprøver, spill. Her kan man trave i timesvis, nyte synet, skakke på hodet, fundere og sette seg inn i utprøvde prosjekt og planer for framtida, og vurdere hvordan alt dette passer inn under drømmen om bærekraft.

Utstillinga står til 1.desember, når den så er rigga ned kan man kroe seg med  katalogen og sette seg videre inn i grønn byggepraksis og utprøving rundt om, økologi i flere former og diskusjonene rundt bærekraft-begrepet. Informativt og lekent satt opp, som resten av programmet.

Behind the green door er en del av Oslo arkitekturtriennale.  En snerten tilnærming til det hele står Norsk Form for med  OsloArkitekturtriennale for dummies . Gå ikke glipp av den forsegla glassbollen med vann og korall og reker i levende live.

 

 

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.