Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Heidi Berg Bentele Intervjuer 31. juli 2015

Sommersnakk med Annette Münch

I år som i fjor publiserer Deichmans litteraturblogg «Sommersnakk», en intervjurekke med barne- og ungdomsbokforfattere. Her forteller de om sommerplaner, gode sommerminner og lesefavoritter. Kanskje får du noen gode lånetips? God sommer!

Annette Münch fikk Brageprisen for boka Badboy: Steroid i 2014. Det kommende året skal hun reise rundt med en helt ny Badboy-multimedia-produksjon, som en populær norsk rap-duo har skrevet fire låter til. Og nei, hun kan faktisk ikke røpe hvilken rap-duo hun har med på laget – selv om hun har veldig lyst!

Tekst: Heidi Berg Bentele/Foto: Cappelen Damm

Hva skal du lese i sommer?

Noen ganger trenger vi bare å lese noe som gjør oss glade!

Da jeg i går kom hjem etter en måned på reisefot, ble 9788202449346jeg møtt av en høy stabel med Aftenposten og Dagens Næringsliv som leieboeren min hadde tatt inn for meg. Det var hyggelig (spesielt siden jeg ikke abonnerer på Aftenposten …). Så de må jeg først pløye gjennom.

Ellers vil det gå i både faglitteratur og skjønnlitteratur. Jeg leser en del om temaer knyttet til content marketing, som jeg jobber med, og så holder jeg på å avslutte den humoristiske romanen Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant. En venninne anbefalte den fordi den var morsom, og hun hadde rett. Noen ganger trenger vi bare å lese noe som gjør oss glade!

Hvilke bøker anbefaler du andre å lese i sommer?

Prøv en ny forfatter! Det jobber mange kjempeflinke folk i bokhandler og bibliotek rundt om i landet – fortell dem gjerne hva du liker, og spør om tips. Siden kropp og dårlig selvbilde er et spesielt aktuelt tema akkurat nå i sommer, må jeg jo også anbefale Badboy: Steroid, både for gutter og jenter!

Så lenge solen skinner og jeg er i nærheten av vann, er jeg fornøyd.

Har du en favorittsommerbok?

Hm, nei. Ikke som jeg kommer på, dessverre.

Leser du andre typer bøker om sommeren enn ellers?

Jeg leser mye mer om sommeren enn ellers, fordi jeg tilbringer mye tid i parker og på stranden. Derfor unner jeg meg også å lese enkle, underholdende bøker som jeg sjeldent prioriterer resten av året. Som oftest leser jeg fordi jeg ønsker å få noe ut av den aktuelle boken, men om sommeren kan jeg også lese kun for hyggens skyld.

Foretrekker du nettbrett eller fysisk bok om sommeren?

Nettbrett er veldig greit på fly og ferier, da jeg får med mange bøker uten at det veier noe særlig (#overvekt …) Ellers fungerer begge deler like fint for meg. Men jeg må innrømme at det likevel er noe spesielt med fysiske bøker. De store, sterke historiene foretrekker jeg som ekte bøker, mens enklere litteratur og faglitteratur passer like greit på nettbrett. Synes jeg.

Beste sommerminne må være på hytta på Hurum, da jeg var liten og fortsatt gikk på barneskolen. Bading, fisking, spikking, strand, Donald-blader, svømmebasseng, grilling – og å se på lynet over Oslofjorden på regnværsdager.

Hva er ditt beste sommerminne?

Det må være på hytta på Hurum, da jeg var liten og fortsatt gikk på barneskolen. Bading, fisking, spikking, strand, Donald-blader, svømmebasseng, grilling – og å se på lynet over Oslofjorden på regnværsdager.

Har du et favorittsommersted?

Så lenge solen skinner og jeg er i nærheten av vann, er jeg fornøyd. Både ferskvann, saltvann og svømmebasseng gjør susen. Jeg elsker fortsatt å ligge på flytemadrass i vannet, selv om jeg kanskje er litt for «voksen» til det nå …?

Tar du helt ferie, eller blir det òg skriving?

Som mange andre forfattere, forbinder jeg ferie med skrivetid. Da har jeg mer ro og tid til å virkelig å fokusere og kose meg med skriveprosjekter. Så ja, planlegging, research og skriving skal det bli!

Når kan vi vente neste bok fra deg? Og kanskje du vil røpe litt av innholdet?

Jeg kommer til å bruke en del tid det kommende året på å reise rundt med en helt ny Badboy-multimedia-produksjon, som en populær norsk rap-duo har skrevet fire låter til. Så det kommer med andre ord ikke noen bok til neste år. Kanskje året etter? Jeg er i gang, men det tar meg erfaringsmessig rundt to år å få ferdig et manus.

*

Vil du lese mer om bøkene til Annette Münch? Her er nettsiden hennes: http://annettemunch.com/

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.