Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nora Nordskar Hoel Anbefalinger 17. januar 2019

Fem bøker du kan se på kino denne våren

Har endelig tiden kommet for at din favorittroman blir til film? Eller må du skynde deg å lese boka alle har snakket om før filmen er ute? Her er fem filmer som kommer på kino denne våren.

Tekst og foto: Nora Nordskar Hoel

Bøker som blir filmatisert kan gi både glede og gremmelse. Denne våren kommer mange kjente historier til norske kinolerret, inkludert én stor norsk roman. Her får du en oversikt over noen av filmene du kan glede deg til, eller en liste over hvilke bøker du bør lese før din neste kinotur. For ikke glem at boka alltid er bedre enn filmen.

Ut og stjæle hester av Per Petterson

Ikke alle norske romaner blir lest like hyppig 15 år etter utgivelsen som Per Pettersons Ut og stjæle hester. Boka har reist verden rundt og er tilgjengelig på hele 50 språk. Kanskje vil filmen få de aller siste av oss som enda ikke har lest den til å plukke opp den høyt elskede bygdefortellingen?

The Hate U Give av Angie Thomas

Vi gleder oss veldig til å se en av de aller beste ungdomsbøkene de siste årene, The Hate U Give, få liv på skjermen. Boka forteller historien til Starr som lever to vidt forskjellige liv. På den rike privatskolen er hun en av få svarte, mens hjemme i nabolaget er hun kjent som datteren til Maverick. Men, når Starr blir eneste vitne til at politet skyter bestevennen hennes, Khalil, forandrer alt seg. Opprørende og engasjerende!

Hvor ble du av, Bernadette? av Maria Semple

Utrolig mange forskjellige lesere har lest og likt Hvor ble du av, Bernadette? Den er både morsom og smart, og forteller engasjerende om å føle seg utenfor og ikke mestre folks forventning om sosiale ferdigheter. Dagsavisens anmelder oppsummerte det godt: Festlig feelbad.

Burning basert på novellen «Brenne låver» av Haruki Murakami

Murakami har forført norske lesere med sine fantasifulle univers i årevis. Nå har den koreanske regissøren Lee Chang-dong filmatisert novellen Brenne låver fra samlingen Elefanten som forsvant. 22. februar får endelig norske seere selv se om Chang-dong klarer å overføre Murakamis magi til lerretet.

Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et Ikea-skap av Romain Puértolas

Den franske debutantforfatteren vakte leseglede over hele Europa med den fargerike fortellingen om Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et Ikea-skap. Under filmfestivalen i Haugesund vant filmen prisen «Gledessprederen». Det ser med andre ord ikke ut til at filmen blir noe mindre morsom enn boka, der den tar oss med fra India, via Paris og Tripoli til IKEA.

Enda flere filmer kommer denne våren, basert på bøkene Skammerens datter 2 av Lene Kaaberbøl, Britt-Marie var her av Fredrik Backman og The Sun is also a Star av Nicola Yoon, samt filmen Greyhound som har The Good Shepherd av C. S. Forester som utgangspunkt. Til vinteren igjen kan vi glede oss til André Bjerkes mesterverk De dødes tjern!

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.