Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nora Nordskar Hoel Intervjuer 15. september 2019

Bli med på Groruddalen litteraturfestival!

Nå inviterer Deichman til Norges triveligste litteraturfestival! Bli kjent med Groruddalen litteraturfestival som går av stabelen 17. – 21. september.

Tekst: Nora Nordskar Hoel

Førskommende tirsdag går startsskuddet for Groruddalen litteraturfestival, som arrangeres for andre gang. Den foregår på hele seks bibliotek og har opplegg tidlig og sent for store og små. Vi har snakket med arrangørene av festivalen, Ida Sofie Kjølmoen, Eirik Kjellsen og Karoline Røsand, og gir deg her noen tips og høyepunkter fra festivalprogrammet.

Her finner du hele festivalprogrammet!

Hva skiller Groruddalen litteraturfestival fra andre litteraturfestivaler?

Groruddalen litteraturfestival er gratis og åpnent for alle! I år arrangerer Deichman Groruddalen litteraturfestival på seks av bibliotekene våre: Deichman Stovner, Deichman Nordtvet, Deichman Romsås, Deichman Bredtveit kvinnefengsel, Furuset bibliotek og aktivitetshus og Deichman Bjerke. Bibliotekene på østkanten inviterer hele Oslo til Norges triveligste litteraturfestival!

God stemning under fjorårets festival. Foto: Jan Fines

Hvem er festivalen for?

Groruddalen litteraturfestival er for alle! Vi har lagt vekt på å få til et bredt program som favner om ulike målgrupper. Alt fra Påfyll-arrangement på dagtid, til arrangement mer rettet mot ungdom, til saftige kveldsarrangement med blant annet Linn Skåber, Lars Saabye Christensen og Knut Nærum.

Og ikke minst, vi har et MiniGroLitt-program rettet mot de minste! Her blir det forfatterbesøk, teater og musikk, fantastiske fortellerstunder og storslåtte familielørdager.

Er det noe spesielt som kjennetegner eller knytter festivalprogrammet sammen?

I år har vi lagt vekt på å nå ungdom. Vi starter det hele på tirsdag med Linn Skåber, Mahmona Khan og Mikkel Niva som skal snakke om oppvekst, ungdomstid og brytningstid. Onsdag er ungdomsskoleklasser invitert til å høre på Øyvind Holen, Mikael Nouguchi og Eric Ness Christiansen som skal snakke om tegneserier og hiphop. Torsdag kommer bidragsytere fra bøkene Third Culture Kids og Ungdommen nå til daX med blant andre Martine Næss Johansen, Aon Raza Naqvi, Sandeep Singh og mange fler. Torsdag kommer også Ifrah Ciyow og skal snakke om somalisk litteratur. Det er bare å glede seg!

På Groruddalen litteraturfestival skjer det noe for store og små. Foto: Jan Fines

Vil dere dele et par høydepunkter fra årets program med Litteraturbloggens lesere?

Øyvind Holen har snekret sammet et supert opplegg der han tar med seg publikum på en guidet vandring på t-banen fra Risløkka opp til Stovner. Her får vi virkelig et innblikk i hva denne siden av byen har fostret av forfattere. Her er det få plasser, så meld dere på!

Videre er Klimapanelet med Dag O. Hessen, Brit Bildøen og Christian Valeur brennaktuelt, og med Buicken med Lars Saabye Christensen og venner blir det poesi og toner i skjønn harmoni. Må også nevne Shazia Majid som skal snakke om boka «Ut av skyggene» og Nazneen Khan-Østrem som skal snakke om London.

Og sjekk ut MiniGroLitt-programmet over familielørdagene!

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.