Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 21. desember 2011

Arktisk messe på Nordlek festival i sommer

 

Vil du oppleve nordisk kultur så kan du ta turen til Nordlek festival som arrangeres i Steinkjer 10.-15.juli neste år. Her kan du bl.a. være med på arktisk messe med Frode Fjellheim.

På Nordlek festival er alle velkommen om man er medlem i ei dansegruppe, spellemannslag eller ikke, eller uansett hvor i verden du kommer i fra. På programmet til festivalen neste år er det aktive folkedansinstruktører, dansespellemenn og danseledere til faglige innlegg. Du kan også bli med på en rundreise til noen av de mange middelalderkirkene i Trøndelag, oppleve levende bunadutstilling, grottevandring m.m.

Neste sommer, torsdag 12. juli, byr dessuten Nordlek festival og Frode Fjellheim på arktisk messe med start like før midnatt. Dette var i utgangspunktet et bestillingsverk til festspillene i Harstad, og musikken er basert på den sør-samiske liturgien, blandet med både finsk, norsk og europeisk kultur, og du er garantert en unik opplevelse, lover Nordlek festival. Frode Fjellheim vokste opp i Karasjok, men har sørsamisk familiebakgrunn og er sterkt knyttet til sørsamisk joik. Fjellheim har utdanningen sin frå jazzlinja ved Trøndelag og har allsidig musikalsk bakgrunn, med piano/keyboards som hovudinstrument.

Det er en stund til sommeren, men allerede nå kan du varme opp til arktisk messe med musikk av Frode Fjellheim, og du kan låne musikk og boka Med joik som utgangspunkt med han på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter