Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 25. februar 2012

Bloksberg: Et opprør mot software-elektronikaen

Bloksbergs tækno kan betraktes som et opprør mot den overprogrammerte og automatiserte software-elektronikaen som forpester musikkverdenen for øyeblikket. Går du på konsert med Bloksberg får du ekte livemusikk.
Tekst: Victor Josefsen / Foto: Christian Belgaux

De store massene glimret med sitt fravær både på Eiks og Bloksbergs konsert under årets by:Larm på Gloria Flames, og publikum som var til stede virket avmålte. Dette påvirket nok Eik i begynnelsen av settet, men på avslutningslåta «74» kjørte de mer på, da ristet det litt i veggene på Gloria Flames. Bloksberg lot seg ikke affisere av et lite og avmålt publikum, de trøkket på, og danset og beveget seg fra begynnelse til slutt.

Dere fikk strålende kritikk for konserten i by:Larm News avisa, men var dere skuffet over at så få hadde møtt opp på Gloria Flames?

– Det hadde jo selvfølgelig vært dritkult om det var helt stappa, men vi har fått mange veldig gode tilbakemeldinger i etterkant av både Gloria- og -Jaeger konserten vår. Ikke minst så hadde vi det fett og fikk dansa oss svette. Så alt i alt er vi fornøyde.

Dere er et ukjent navn for de fleste, så hvem er Bloksberg?

– Bloksberg er en hardware tækno-duo. Tækno kan betraktes som et opprør mot den overprogrammerte og automatiserte software-elektronikaen som forpester musikkverdenen for øyeblikket. Går du på konsert med Bloksberg får du ekte livemusikk. En begivenhet som designes for festen der og da. Tangenter, knotteskruing og fete analoge synther, og ikke et ferdig mixa stereospor fra en laptop. Vi møttes i en alder av 16 år gjennom videregående skole i Kristiansund. Det er kanskje mulig at noen har sett oss spille live før i f.eks. psykedeliarock-bandet Sally Suicide eller andre prosjekter.

Hvordan vil dere ellers beskrive uttykket deres?

– Fete basslinjer, mørke suggerende riff, dryppende funk og hamrende 909 som burde få ethvert kjønnsorgan til å vibrere i takt.

Inspirasjonskilder?

– Det er så mye å nevne, men.. Man kommer vel ikke bort fra Miles Davis, Parliament, Detroittechnoen, gammal acid, Aphex Twin, Rolling Stones og tidlig Orbital. Vi sier heller ikke nei takk til en runde med Bach (som du også kan låne hos oss, journ. anm.) på kirkeorgel eller en sjømannsvise eller to.

Vi regner med at dere fikk med dere andre konserter på by:Larm. Hva var årets by:Larm-høydare?

– Beglomeg, Pirate Love og 120 Days.

120 Days, ja, blir det ny turné med dem?

– Vi har pratet litt om det, men det er mye som må klaffe. Så tiden vil vise. Vi hadde det iallefall veldig hyggelig sammen sist, og det frister til gjentakelse for begge parter.

Hva skjer framover med Bloksberg?

– Vi driver for tiden å mikser på to låter i Malabar studio sammen med Ådne Meisfjord som vi skal gi ut på 12″. Hvem som skal gi den ut er ennå ikke bestemt. Ellers så går framtidsplanene ut på å få gitt ut mer musikk, få flere kule gigs og prøve å normalisere apedansen. Vi føler det skal gå greit..

3 kommentarer til “Bloksberg: Et opprør mot software-elektronikaen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter