Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 29. april 2012

LIVE: Immortal Technique, Ft. Akir og Swave Sevah

LIVE: Immortal Technique, Spikerboks, Oslo, lørdag d. 21. april 2012.

Tekst og foto: Nikolaj Jonas Blegvad

Endnu engang har Tornado Booking skabt en eksklusiv aften på Spikerboks i hiphop’ens tegn. Koncerten i går blev bygget solidt op lidt efter lidt med en målrettet og hårdtslående professionalisme, der pumpede publikum fuld af både oprørskhed og rørende ord fra aftenens guerilla-MC’er og DJ Static.

Efter opvarmningen fra svenske Mohammed Ali, satte DJ Static gang i at køre temperaturen og stemningen i salen endnu højere op bag Mac’en, mixeren og de to turntables. Og dette lykkedes i god stil med en blanding hiphop og lidt af hans eget materiale fra hans aktuelle mixtape.

Dernæst kom Harlem-rapperen Akir op og fyrede løs med sine ord på mic’en efterfulgt af Swave Sevah, der med sin kraftfulde og dybe røst fik hevet den efterhånden fulde sal godt op i omdrejninger. Særligt fik han opmærksomheden fra absolut alle, da han fortalte den tragiske historie om sin bror, der blev dræbt sidste år. Hans næste rap dedikerede han til broren, hvilket ikke blot gjorde hans egne øjne våde, men også flere blandt publikum måtte tøre andet end sved væk fra ansigtet.

Salen gyngede synkront med løftede hænder, og der blev nu skabt plads for den tredje mc og aftenens hovednavn Immortal Technique, der iklædt sin sædvanlige guerilla-uniform trådte overlegent ind på scenen med den ene arm i vejret. Med det samme fik hen ro i salen og gav sin sympati til det norske folk og sine tanker tilkende om tragedien, der ramte landet sidste sommer. Han slo fast, at vi lever i et multikulturelt samfund, og at ingen skal bilde os ind, at vi ikke gør.

Med sin sædvanlige styrke og bevidsthed førte Immortal Technique koncerten til højder, der hører til blandt det absolut bedste af sin slags. Hele vejen igennem var der en intens dynamik og kontakt mellem de tre mc’er på den jordnære scene og de mange folk i salen. Alle var med. Der var, som aftenens hovednavn har for vane at gøre, en stribe anekdoter, kommentarer og belæringer fra livets skole. Der var masser af kærlighed, frustrationer over uretfærdighed og opmuntringer om at stå sammen og skabe modstand mod undertrykkelsen. Gårsdagens koncert var absolut en oplevelse, når Immortal Technique er allerbedst – og også en oplevelse, når hiphop er på sit højeste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.