Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anbefalinger 11. oktober 2012

Dobbel dose på Café Mir: Jazkammer – Lasse Marhaug & John Hegre med Greg Pope og Hurgu! Duo – Paal Nilssen-Love & Terrie Ex

Café Mir har gjennom sitt glimrende jazzprogram, Blow Out! virkelig tatt opp kampen om å få de beste artistene innenfor eksperimentell jazz og støymusikk i det siste. Og på tirsdag slo de til igjen med en forrykende dobbelkonsert med noen av jazzscenens beste kandidater.

 

 

Først ute var Jazkammer, som til vanlig består av Lasse Marhaug og John Hegre, men som denne gangen hadde  fått drahjelp fra den britiske multikunsteren Greg Pope, som bidro med visuell kunst via en god gammel filmprojektor. Det er ikke alltid jeg makter å ta inn over meg (u)lydene til Lasse Marhaug, det krever litt av ørekanalen for å si det sånn. Men i går fikk han meg hekta, og jeg kjente at jeg muligens kunne åpne opp for støylandskapet Marhaug har perfeksjonert gjennom de siste 10 åra. Det var akkurat som jeg på et tidspunkt kunne kjenne ekstra hjerteslag utenpå kroppen, bare dobbelt så fort og dobbelt så hardt. Gitarist John Hegre gjorde selvfølgelig sitt for å sprite opp lydbildet, og jeg kjente formelig lyden vibrere i buksebeina. Tøft, hardt og utfordrende, men glimrende utført.

 

Etterpå var det Stavangers store sønn, trommekongen Paal Nilssen-Love og nederlandske Terrie Ex sin tur, som for anledningen kalte seg Hurgu! Duo. Det er ikke første gangen disse gutta har spilt i sammen, de har bl.a. blåst ut ørene på oss gjennom Offonoff og Lean Left tidligere, og ikke minst gjennom den knallfine plata Hurgu! fra i fjor.

Terrie Ex’s mishandling av gitaren er en fryd å se på (gitaren ser for øvrig ser ut som om han har hatt  siden han trakterte de nederlandske steppene tidlig på 80-tallet med pønkebandet The Ex). Han har som ofte på seg en rød skjorte, korte bukser, og han rugger frem og tilbake som et hyperivrig barn mens han denger løs på gitaren med trommestikker og lysestaker. Paal Nilssen-Love trakterer trommesettet på sedvanlig hardtslående vis og svetten renner allerede etter få minutter. Etter en eksplosiv begynnelse drar de ned tempoet litt, men det varer ikke lenge før de fyrer av igjen og vi sitter med bakoversveis til de runder av etter en heftig halvtime. Vi får til og med et kort ekstranummer, det varer ikke mer en noen minutter, men det setter et perfekt punktum på en perfekt konsert.

 

2 kommentarer til “Dobbel dose på Café Mir: Jazkammer – Lasse Marhaug & John Hegre med Greg Pope og Hurgu! Duo – Paal Nilssen-Love & Terrie Ex”

  1. For å være korrekt er det ikke Café Mir sitt glimrende jazzprogram. Blow Out! er en konsertserie som arrangeres på Café Mir (og det er utrolig kult! fantastisk venue, og fantastiske folk!) som et samarbeid mellom enkelte musikere i Oslo og Konsertforeninga.

    1. Stian B. Hope sier:

      Takk for presiseringen Ståle, rett skal være rett, Blow Out! ruler! Gleder meg ellers stort til Vandermark & co på tirsdag 😉 Hilsen Stian

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter