Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anmeldelser 4. november 2012

Plateanmeldelse: Sarke – «Oldarhian»

 

Sarke

 «Oldarhian» (2011)

Indie Recordings / Indie Disttrubution

4,9

 

Khold på koffein // I ti år har Sarke pumpet bensin gjennom Kholds svartedauaktige univers. Her har han skiftet gir til et eget band, som nå er ute med sin andre skive. Har ikke hørt den forrige, men Oldarhian er et album som mer enn matcher Khold, der Sarke og Nocturno Culto trommer og riffer seg gjennom skiva. Sarke fremhever «70 tallets store rockeband» og Trash, Death og Black Metal som inspirasjon nummer en. Skiva virker nok mest inspirert av sistnevnte sjangere, og banebrytende er det ikke. Soundet er maskinmessig og kaldt, om ikke direkte mekanisk. Denne musikken blir ofte innestengt i sin egen piggtråd, men Sarke kompenserer stort med en brannmur av riff og et flammehav av groove. «Pessimist» og «The Stranger Brew» er bygd på eliteserieriff. Andre låter er ikke like vellykket, men groovet er til stede som en blødende, bankende pulsåre. Som Khold på amfetamin og koffein. Spesielt variert er det ikke. Atmosfærisk og episk er det absolutt ikke, men det er det selvsagt ikke ment å være heller. Fundamentet er enkelt og komprimert, og innenfor disse rammene har Sarke produsert intensiv og flammende musikk. Skiva kunne kanskje tjent på ytterligere tyngde og litt mer pusterom, men Oldarhian er likevel et gnistregn av riff og gitarer. Skiva spiller inn 4.9 poeng, og ennå kan bandet bedre, garantert. // Thomas F

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert her.

Thomas F har vært musikk og metalljournalist siden 2001, og skrevet i blant annet Nordic Vision, det klassiske Black Metal magasinet.

Sjekk Thomas Fs intervju med Tristan, nå Angstkrieg, tidligere Old Man’s Child og Dimmu Borgir, og en av de første som laget Black Metal i Norge etter Mayhem og Darkthrone.

Én kommentar til “Plateanmeldelse: Sarke – «Oldarhian»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 47 andre abonnenter