Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Gunnar Vilberg Anmeldelser 15. februar 2013

Emile the Duke på by:Larm: «I change diapers for a living!»

Sorry folkens. Var du ikke på Mono i går og hørte Emile the Duke, gikk du glipp av by:Larms absolutt cooleste øyeblikk.
Tekst: Gunnar Vilberg / Foto: Frank Michaelsen

At Oslo-rapperen Emile the Duke er en bra mann skjønte jeg fort. Som en kompromissløs og halvtipsy Gordon Gekko i mafia modus, entrer han scenen i stilig dress.  De som skulle være i tvil om hvem han er får overlevert et visitkort. The Duke lar seg nemlig ikke vippe av pinnen av noe eller noen.

Emile the Dukes musikk er en slags selvfølgelig blanding av 90-talls rap med utrolig catchy-snappete beats, ispedt en dose 80-talls Miami Vice-aktig cheesy synth. Når du hører den får du lyst til å cruise rundt i en litt for prangende bil mens du vifter med noen 50-lapper ut av vinduet. Blant publikum var det en som følte at at the Duke virkelig malte fram barndommen hans, uten at han kunne helt kunne forklare hvordan. The Duke låter nemlig helt nytt og annerledes enn noe annet du har hørt før.

Med seg på scenen har the Duke en sabla god trio bestående av Levente Gyarfas på synth,  Erik Louis Rochette på gitar og Zsolt Molnar på vibrafon og perkusjon. Konserten er en opplevelse utenom det vanlige og vi blir dratt inn i the Dukes univers. Tekstene er orginale og humoristiske, men heldigvis blir det ikke flåsete. Til det er de for godt skrevet. The Duke tok seg også tid til å hedre gamle jazzdager med låta Club 7.

Emile the Duke er blitt kalt norsk raps best bevarte hemmelighet. Jeg ser ingen grunn til at han skal være skjult lenger.

Sjekk ut the Dukes glætte video: The Business

3 kommentarer til “Emile the Duke på by:Larm: «I change diapers for a living!»”

  1. Mr.Xodus sier:

    Whois in da House: Emile The Duke den sagnomsuste! Nydelig tilbakemelding – her på bloggen.

    First we take Oslo, Tokyo – then we take… Europe here we come!

    Et mulig internasjonalt gjennombrudd er på trappene? Intet mindre intet mer for den som smelter publikums hjerte og sjel! HiT IT!

    Peace & Love from Daddy O!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter