Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anbefalinger 31. mai 2013

Ukas tips!

Atomic er ute med ny plate igjen, og de holder definitivt koken.

Foto: Pressebilde

There’s a hole in the mountain er deres niende utgivelse på 12 år. Det er kanskje ikke så mange i forhold til hva jazzmusikere vanligvis produserer, tenker du nok. Men med tanke på at trommis Paal Nilssen-Love (sjekk Årets 10 beste album med Paal Nilssen-Love!) alene har bidratt på godt over 180 utgivelser i karrieren sin så langt, er det ikke annet enn utrolig imponerende.

For de som ikke kjenner Atomic fra før, består gruppa ellers av Håvard Wiik, Ingebrigt Håker Flaten og svenskene Magnus Broo og Fredrik Ljungkvist, alle sammen høyst produktive herrer. Det er som vanlig Wiik og Ljungkvist som står for komposisjonene, men med overvekt fra Wiik denne gang med hele 4 av 6 låter.

 

atomic2ny Foto: Maarit Kytöharju

 

Jeg kunne ha tenkt meg flere av Ljungkvists i stedet for.Wiiks låter blir litt for innadvendte til tider, og jeg savner den deilig grooven Ljungkvist ofte greier å få til. Men når det er sagt, er det ikke snakk om at Wiiks låter er dårlige, det er ikke mulig, så egentlig er dette bare en innvending på et minimalt nivå.

Jeg så Atomic Nasjonal Jazzscene i Oslo i vinter, og der fikk virkelig Magnus Broo skinne. Det er svært gledelig at han får slippe til med litt perfeksjonert trompetgalskap på plata også. Mer av det!

There’s a hole in the mountain er alt i alt en helstøpt plate med høy kvalitet på låtmaterialet, og hverken nye eller gamle fans vil bli skuffet.

 

 

Foto (øverst): Shiho Yabe

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Én kommentar til “Ukas tips!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter