Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 26. juni 2013

Karl Seglem har spilt inn album på et av verdens beste flygler

karl 2 Foto: Laila Meyrick, Velour Foto

30. august er Karl Seglem klar med sitt femtende soloalbum NyeSongar. Albumet er spilt inn i Odda sammen med en av Norges fremste jazz-trioer, og på et av verdens beste flygler.

– Enkelt, renskåret og vakkert var «slagordet» for det første akustiske kvartett-albumet. Jeg prøver å videreføre det her – med melodien i fokus.

Det sier Karl Seglem om NyeSongar. Albumet er innspilt i Formannshuset i Odda på det sagnomsuste Steinway D- (modell nr 386 179) flygelet. Et flygel som kom dit fra Universitetets Aula i Oslo på begynnelsen av 60-tallet og som fikk ord på seg for å være blant verdens beste grunnet sin unike fylde, varme og klang.

NyeSongar er Seglems femtende soloalbum og det er et album hvor musikeren på ny utforsker grensene mellom folkemusikk og jazz, men alltid med fokus på den gode melodien i bunn.

– Jeg ville ha med en såkalt coverlåt også på denne innspillingen og fant igjen «Återsken» av Göran Fristorp (1983) i vinylsamlingen min. Jeg ble minnet på de gangene jeg lyttet på alle de fine sangene på det albumet. Somrene i Bergen og på Årdalstangen for mange år siden. Stemninger, mennesker, minner. Fristorps «Drömvisa» er ei perle.

Og kanskje er drømmer, minner og gleden ved å fremfor musikk for et lyttende publikum det viktigste å fokusere på når NyeSongar blir lansert i Skandinavia 30. august, sier Seglem.

– Jeg opplevar denne innspillingen som både åpen og trygg, og samtidig søkende og spørrende. Jeg tror for eksempel det må være første gang en kan høre en innspilling med bukkehorn i improviserende samspill med akustisk jazztrio. Det er en inspirerende ferd. Jeg visste ikke at det skulle utvikle seg slik. Musikken tar meg til mange nye steder – det er et privilegium.

 

Foto: Sigvor Malte/ Vossa Jazz

Karl Seglem hedret med to musikkpriser

 


Lyd i ord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter