Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 6. juli 2013

Roskilde 2013: Turbonegro traff en nerve i Roskilde-publikummet

Turbonegro-3

Det var på høy tid Roskilde Festival igjen stiftet bekjentskap med Turbonegro, nå med den nye vokalisten The Duke of Nothing i Turbo-stallen.

Foto: Nikolaj Jonas Blegvad

Denne kvelden beviste Turbonegro at de fortsatt er oppmerksomheten verdig, og Turbo er et stadig bevis på at en frontfigur (og resten av av gruppa, for den saks skyld) ikke trenger å være et glansbilde for at de  skal bli oppfattet som coole. De er også et levende bevis på at matros-Donald Duck-uniformer og seilerhatter er tingen for coole rockere.

Turbonegro har vel aldri hatt rykte på seg for å være «smarte» rockere, som leser bøker og diskuterer filosofi i turnébussen, selv om Thomas Seltzers sitater i media og litterære referanser stadig blir trukket fram. Men, at de tar musikken og livepakka seriøst, er det liten tvil om, neandertaler-humoren til tross, eller rettere sagt, kanskje nettopp derfor. Turbonegro spiller musikk med hjerte, men også med hjerne.

Roskilde-konserten åpnet som seg hør og bør med «Apocalypso Dudes», fulgt av «Just Flesh» og «All My Friends Are Dead». Særlig sistnevnte tente gnisten i publikum, en gnist som varte, og mere til, ut hele konserten, med finalen «I Got Erection» som høydaren, selvsagt. «All My Friends Are Dead» er mye råere live enn på skiva, et stort pluss. Også låtene fra «Retox», Turbo-skiva jeg liker aller minst, kommer til sin rett live. Her låter metal-riffa slik de skal låte.

 

Turbonegro

 

Turbonegro anno 2013 har  større lyd og tungt trøkk enn tidligere. Til og med «Fuck The World» funket, den passet inn i konseptet. Det hele lød intenst, energisk, og Turbo pleaser også gamle fans, med fiffige omarrangeringer av klassikerne.

Konserten på Roskilde var levert med typisk Turbonegro-arrogant snert og humor. Og gitar-virtuos-effekt-innslagene signert Knut Schreiner understreker det jeg nevnte innledningsvis, oppi all sex-, shemale-praten er de seriøse. Schreiner fikk publikum til å sperre opp både øyne og ører. Og at danskene også hadde sans for typiske Turbo-fraser à la «I came to Denmark to find my sailor man» var det ikke vanskelig å legge merke til.

Turbo låter tyngre enn tidligere, nettopp derfor er de virkelig blitt det stadionbandet de alltid har drømt om å være, og de gamle deathpunk-anthemsa fungerte aller best i stadionformatet, og det var de låtene som virkelig tente publikum, inkludert meg.

 

Turbonegro-2

 

Turbonegro traff en nerve i Roskildepublikummet, og da mener jeg hele Roskildepublikummet, ikke bare halvgale Turbojugends. Konserten var både drivende  og humoristisk,  og ikke minst gjennomtenkt, med standup comedy-innslag , «I Got Erection»-allsang (prikken over i’en) og det hele.

Roskilde-publikummet gleder seg allerede til neste møte med Turbonegro.

 

Sjekk Stian Schløsser Møllers bilder:

01_turbonegro_050713

02_turbonegro_050713

04_turbonegro_050713

05_turbonegro_050713

06_turbonegro_050713

07_turbonegro_050713

08_turbonegro_050713

09_turbonegro_050713

10_turbonegro_050713

11_turbonegro_050713

12_turbonegro_050713

 

by:Larm: 10 kjappe konsertanmeldelser
Årets beste norske låter 2012
I Got a Knife: Ny video fra Turbonegro!
Turbonegro føk til topps på VG-lista / Albumanbefaling

Du kan låne CD’er, bøker og DVD av/med Turbonegro på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

4 kommentarer til “Roskilde 2013: Turbonegro traff en nerve i Roskilde-publikummet”

  1. Tilbaketråkk: Roskilde 2013: Turbonegro

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter