Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 31. oktober 2013

Dagens Ungdom?

Dagens Ungdom er navnet på gruppa. Bandnavnet sender assosiasjoner til de klassiske  70-talls pønkerne Kriminell Ungdom fra Narvik - der stopper likhetene. Dagens Ungdom spiller ikke pønk, men ren og direkte pop med klare melodier og gitarer uten vreng. I dag slapp de sin debut 7" "Nedi havet" produsert av Knut Sævik fra Mungolian Jet Set.
Av: Victor Josefsen

Dagens Ungdom synger på norsk, men slekter musikalsk på band som  Felt, The Bats, The Chills, BMX Bandits, tidvis Teenage Fanclub samt The Orchids  og de andre Sarah Records-bandene, for å nevne noen referanser. Aller mest minner de kanskje om tidlig deLillos à la deres første singel «Johnny Fredrik / Fugl I Bur» og debutskiva «Suser Avgårde». Med andre ord: Iørefallende og umiddelbar pop.

Dagens Ungdom debuterte på Blå i juni 2012 da de varmet opp for amerikanske Bear in Heaven. Etter dette ble de invitert til by:Larm 2013.

 

 

Siden dette har Dagens Ungdom for det meste brukt tiden i Krise Studios med produsent Knut Sævik. A Nå er de altså klare med singelen «Nedi havet», som kommer i 7″-format. Dette feires med konsert og fest på Internasjonalen 31. oktober.  Album ventes på nyåret.

 

 

Gitarister og vokalister Christopher Glass (The Kulta Beats) og Harald Thaulow står for de fleste av tekstene. Bassist Kjersti Winjum bidrar også med fiolin og koring. Trommeslager Jonas Barsten har bakgrunn fra band som Atlanter, CCTV og Disaster in the Universe.

 

2 kommentarer til “Dagens Ungdom?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter