Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Intervjuer 16. april 2014

Intervju med I Was A King: Å bli store nok uten at det fører til stormannsgalskap

IWAK Vibeke Heide

I mars kom I Was A King’s femte album Isle of Yours. Anne Lise Frøkedal har en enda tydligere plass i lydbildet, og Frode Strømstad viser samme melodiøsitet og popteft som tidligere.  Sjekk vårt mailintervju. Stikkord: Harrys Gym, Sivert Høyem og rock ‘n roll krigen, og Tønes.

Tekst: Stian Bjørnsson Hope & Victor Josefsen

I Was A King framstår nå med et mørkere og mer urbant preg i bunn. Det kjennes vitalisert og elektronisk, men også mennesklig og nært.

Harrys Gym ble dessverre oppløst for ca. et år siden, men Anne Lise har dratt med seg elementer fra HG i større grad enn tidligere. Ble det en diskusjon, eller var det noe dere var enige om i utgangspunktet?

AL: Me ønskte begge å tenke litt nytt då me begynte å jobbe med denne plata – større kontrastar, luftige arrangementer, høgt tempo og kvilepuls om kvarandre. Me var ikkje ein gong sikre på om det var ei I Was A King-plate me hadde begynt på, men det blei meir tydeleg etter kvart. Eg trudde me kanskje kom til å krangle litt denne gangen, men det skjedde faktisk aldri.

«Me ønskte begge å tenke litt nytt då me begynte å jobbe med denne plata – større kontrastar, luftige arrangementer, høgt tempo og kvilepuls om kvarandre». Anne Lise Frøkedal

Frode, hva vil du si at ditt samarbeid med Tønes har tilført? Skal du jobbe mer med ham?

FS: Å jobbe med Tønes var nok med på å gi meg nok selvtilitt på at vi kunne innta produsentrollen også for IWAK. Det er første gang jeg og Anne Lise har tatt på oss denne rollen selv, men føltes også veldig naturlig, siden vi veldig godt visste hva vi ville.

FS: Skal ellers jobbe mer med Tønes ja. Frank er en av mine favorittlåtskrivere her til lands, så alltid veldig inspirerende å få være med på ting han gjør.

Den lengste låten varer nesten 6 minutter, mens den korteste knapt ett minutt. Hva er vanskeligst å lage?

AL: Frode har alltid hatt taket på dei korte pop-perlene, medan eg ofte har hatt problemer med å begrense meg. Tittellåten «Isle Of Yours», som er den lengste i IWAKs historie, er kanskje eit heldig møtepunkt for oss sånn sett.

Hvem sin idé var det å få Tore Renberg til å lage presseskrivet?

FS: Tror kanskje det var min idé, møtte Tore gjennom Tønes og visste at han likte musikken vår. Så han var ikke vond og be.

«Å jobbe med Tønes var nok med på å gi meg nok selvtilitt på at vi kunne innta produsentrollen også for IWAK. Det er første gang jeg og Anne Lise har tatt på oss denne rollen selv». Frode Strømstad

Hvordan går det med Sivert Høyem og rock ‘n roll krigen?

AL: Har møtt på Sivert fleire gonger etter «krigen» starta, og me har ledd litt av heile greia, utan å grave for djupt under overflata. Har uansett ein mistanke om at det er selektiv sitatbruk som ligg bak dei friskaste påstandane, oppfatter han som klokare enn som så. Har høyrt rykter om at det i utgangspunktet eigentleg var snakk om «arva» etter Arcade Fire, og der tipper eg det fins punkter IWAK kunne sagt seg enig i. Men enn så lenge så er me altså offisielt i krig.

Hva kommer framover på Hype City?

FS: Ikke noe nytt som er planlagt i umiddelbar fremtid.

Hva synes dere om norsk musikk som lages i dag?

AL: Det er vanskeleg å gi ein generell kommentar på det, det blir jo skapt gull og dritt om kvarandre. Føler at mange artistar har «proffa seg opp» eit par hakk dei siste åra, som på mange vis er bra. Men fleire burde fokusere meir på å skrive gode låtar enn innpakninga.

Hva skjer videre med dere?

AL: Me speler på diverse festivalar i sommar, først ut er Bergenfest. Me er også iferd med å booke ein turné til hausten – det blir på sett og vis releaseturneen for Isle Of Yours.

Hva er det beste som kunne skje med bandet?

AL: Kreativt sett så har me aldri hatt det bedre. Så då gjenstår det berre å bli store nok til å kunne turnere, skrive og leve bekymringslaust, men utan å bli så rike at det førte til korrumpsjon, pengekrangel og stormannsgalskap.

 

 

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saka, bare søk her.

 

Én kommentar til “Intervju med I Was A King: Å bli store nok uten at det fører til stormannsgalskap”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter