Ane Brun covrer Arcade Fire

Ane Brun. Foto: Knotan

Selve videoen til Ane Brun er opprinnelig spilt inn for Voice Project, en organisasjon som jobber for fred og for å synliggjøre lidelsene til særlig kvinner i Nord-Uganda.

Arcade Fire, med ekteparet Win Butler og Reginé Chassagne i spissen, var på alles lepper for en del år siden (de ble blant annet hyllet av Björk og Bono), og har solgt millioner verden over. Det som var så spesielt med Arcade Fire var at de tok indierocken et steg videre. Candierne videreførte den gangen, med albumet Funeral (2004), intensiteten til 90-talls-indieband som Pixies, mens de dro ut lyden i widescreen format. Resultatet ble symfonisk indie. Herlig sådan.

Før innspillignen av Neon Bible (2007) kjøpte bandet en kirke i utkanten av hjembyen Montreal, som de bygde om til et studio, og kirkeorgelet ble dermed innført som et nytt instrument i bandet. Ellers prøvde gjengen seg på sjangere som rockabilly og blues. Åpningksuttet «Black Mirror» er omtrent som fra Funeral, men en anelse mørkere, noe også tittelen indikerer. Tittelkuttet «Neon Bible» blir vel stillestående, men Arcade Fire viste her at de fortsatt behersket låtskriverkunsten i f.eks. melodisøe «Intervention».

Arcade Fire viste med Neon Bible at de fortsatt absolutt holdt koken, selv om de låter mer avdempet enn på Funereal.

Og at de forsatt holdt koken beviste de på ny tre år senere med sitt tredje album The Suburbs (2010). Jeg overlater avslutningsordene om Arcade Fire og The Surburbs til to anmeldere i Aftonbladet og Expressen.

«Arcade Fire kommer från en indiescen där ”less is more”. Men precis som på de två förra albumen, Funeral och Neon Bible, är behållningen med gruppen att de gör tvärtom. Mer är verkligen mer. Låtarna är lika storslagna som David Bowies serenader ”Teenage Wildlife” och ”Because You’re Young” från Scary Monsters. Eller som ett shoegazerband spelat in en skiva med Queen.» // Aftonbladet

«Med The Suburbs tar sig Arcade Fire upp bland de riktigt stora på allvar.» // Expressen.

Ane Brun » Arcade Fire «Neighborhood #1 (Tunnels)»

Og her er originalen.

Arcade Fire – Neighborhood #1 (Tunnels)
YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Jeg hekter på «Neighborhood #2 (Laika)», en personlig Arcade Fire-favoritt!

Arcade Fire – Neighborhood #2 (Laika)
YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Comments
3 Responses to “Ane Brun covrer Arcade Fire”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Places» på oversikten over albumene de gleder seg mest til i 2013, sammen med blant annet Arcade Fire, Beyoncé, Justin Timberlake, Drake, Lady Gaga, Jay-Z, Yeah Yeah Yeahs, Toro Y Moi, Vampire […]

  2. […] så. Har høyrt rykter om at det i utgangspunktet eigentleg var snakk om «arva» etter Arcade Fire, og der tipper eg det fins punkter IWAK kunne sagt seg enig i. Men enn så lenge så er me altså […]

  3. […] Sjekk også: «Ut» på fredagsfeiring sammen med Arcade Fire Ane Brun covrer Arcade Fire! […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!