Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 29. april 2014

Plateanmeldelse: I Was A King – «I Was A King»

 

I Was A King

 

«I Was A King» (2009)

 

Hype City / Playgorund

 

5

 

I Was A King slapp andrealbumet i 2009, og kom opp med et av årets album da. I 2009 var I Was A King bandet for nittitallsnostalgikere, og alle andre, for selv om de er sterkt farget av nittitallet er uttrykket tidløst. Kuttet ”Norman Bleik” er et ordspill på Norman Blake fra de herlige Glasgow-popsmedene Teenage Fanclub. Og låta gjør ikke skam på heltene, for I Was A King har manet fram akkurat den samme rufsete feelinga og den uimotståelig (power)popteften som på de første Fanclub-platene. En bragd, da maaange har forsøkt på det samme, og mislyktes. Til og med Teenage Fanclub har tidvis trøbbel med å finne tilbake til magien fra de første platene deres. Dinosaur Jr. er et annet klassisk band det er umulig å forbigå når vi snakker om I Was A King anno 2009: Dinosaur Jr-gitarene vrenger og vrir seg, og bak i lydbildet shoegaze-skurrer legendene My Bloody Valentine. Selv om inspirasjonen er klar og tydelig, og selv om albumet kan ses på som en hyllest til Fanclub, Dinosaur Jr., Sebadoh og annen sjelfull nittitalssindie, lever musikken sitt eget liv. Frode Strømstad er kongen bak I Was A King, og at Emil Nikolaisen fra Serena Maneesh har med flere fingrer med i ”støyen” overrasker vel ingen. Et skranglete, fuzzete, upretensiøst og befriende ujålete album, som tar uventete og finurlige vendinger, – må høres! // Victor Josefsen

 

 

IWAK Vibeke Heide

 

I mars kom I Was A Kings femte album «Isle of Yours». Anne Lise Frøkedal har en enda tydligere plass i lydbildet, og Frode Strømstad viser samme melodiøsitet og popteft som tidligere.  Sjekk vårt mailintervju. Stikkord: Harrys Gym, Sivert Høyem og rock ‘n roll krigen, og Tønes.

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Plateanmeldelse: Dinosaur Jr. – «I Bet on Sky»
Dinosaur Jr. på Chateau Neuf/Betong
Lightships på Øyafestivalen
My Bloody Valentine – Norwegian Wood 4-0
Hiawata!: «Valley Boys» / «Backs To The Future»

Én kommentar til “Plateanmeldelse: I Was A King – «I Was A King»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter