Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Rune Aas Anbefalinger 11. august 2014

Øya 2014: Todd Terje – Hjemmeseier

Todd Terje @ Øyafestivaeln 2014

Tekst: Rune Aas
Foto: Johannes Andersen

Todd Terje fikk æren av å avrunde det som godt mulig har vært tidenes Øyafestival, og ikke engang en heftig regnskur i forkant av konserten klarte å ødelegge avslutningsfesten. Til tross for at Todd Terje i utgangspunktet hadde det minste navnet av Amfi-headlinerne, var det lite som tydet på det når en så utover publikum som på sin side ikke bar mye preg av festival-fatigue.

Med et velvillig og fortsatt dansehungrig publikum, blir det tidlig klart at siste Øya-konsert for i år etter hvert fortoner seg som reneste sjarmøretappen. Josh Homme fra California, André 3000 og Big Boi fra Atlanta, Janelle Monáe fra Kansas og Robyn fra Stockholm har fylt opp Amfiet kveldene før, og fått publikum til å hoppe av ekstase og riste på rumpa. Og denne kvelden, altså: Todd Terje fra Mjøndalen.

For anledningen har Todd Terje med seg Olaf Olsen på trommer og Lars Horntvedt på perkusjon, med mer. Kompisduoen utfyller Todd Terje ypperlig, mens hovedpersonen selv har publikum i sin hule hånd og fremstår som en musikalsk forfører med dansesko. Når et av knallsporene fra årets It’s Album Time, «Delorean Dynamite», ruller ut over Tøyenparken, er det knapt nok et eneste stillstående menneske å se. Og sånn fortsetter det så godt som resten av kvelden.

Det hele roes ned mot tampen når Bryan Ferry entrer på scenen for å fylle inn vokalen på «Johnny and Mary», som han også gjør på nevnte album. Ingen stor overraskelse det, altså, og høyst sannsynlig en velkalkulert baktanke med hele Øya-bookingen av Bryan Ferry. Det hele avrundes med «Inspector Norse», og nok en gang bølger Amfiet av mennesker som ikke klarer å sitte stille mens de danser seg inn i Oslo-natta.

Det er Tøyen. Det er Oslo-disco. Og det er en fantastisk avslutning på en særdeles god årgang av Øyafestivalen. Hjemmeseier.

Todd Terje @ Øyafestivalen 2014 Todd Terje @ Øyafestivaeln 2014  Todd Terje @ Øyafestivaeln 2014 Todd Terje @ Øyafestivaeln 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter