Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 11. februar 2015

Krokofant + Next Life: Eksplosiv kraftjazz, HC breaks og høyt tempo!

Internasjonalen inviterer inn til en dobbelkonsert med Krokofant og Next Life torsdag 12. februar. Hvilken kombo!
Av: Victor Josefsen

I vårt intervju med Friendship på tampen av fjoråret spurte vi hvilke andre norske utøvere vi bør få nyss om:
Krokofant er en herlig jazztrio som spiller fletta av de fleste, svarte Friendship.

Deichmans musikkblogg har anbefalt Krokofant i spalten Ukas tips! (april 2014):

Kraftjazztrioen Krokofant føyer seg pent inn i rekken av utøvere som Shining, Bushman’s Revenge og Hedvig Mollestad Trio. Uttrykket? Eksplosiv mix av frijazz & progressiv rock, tuftet på 70-talls King Crimson og Mahavishnu Orchestra – pluss de svenske progmetal-folka Meshuggah. Krokofant består av Tom Hasslan (gitar), Axel Skalstad (trommer) og Jørgen Mathisen (saksofon). Hasslan og Skalstad møttes på en gitarsjappe i Kongsberg for noen år siden, og holdt først på som duo. De fikk med seg  (The Core, Audun Automat, Zanussi Five) mfl. og imponerte på Kongsberg Jazzfestival i 2012.

Den selvtitulerte debutplata ble utgitt på Rune Grammofon.  Krokofant tråkker i velkjente spor, men beviser at de har kontroll på sakene. Det huggende gitarriffet på åpningssporet Polyfants repeteres ut låten, i duell med Mathisens elleville saksofonspill – det hele i et forrykende tempo.

Og omtrent slik turer Krokofant fram på det meste av plata; voldsomt trøkk, fete riff, og heseblesende trommer. På sistesporet, Castaway, nesten 13 minutter lang, viser power-trioen at de også behersker et mer subtilt utrykk. At dette er en debutplate er nesten ikke til å fatte. Vi kommer garantert til å høre mer kvalitetsjazz fra disse fantene. Og akkurat  det kan dere gjøre på Internasjonalen torsdag 12. februar.

ps. Krokofants debutalbum havnet på årets-beste-album-2014 lista vår.

 

 

 

Next Life ble startet opp av Hai Nguyen Dinh fra Tønsberg i 1999: Et enmannsposjekt. Hai brukte elektrisk gitar & Amiga 500 for å lage låter. Deretter ble Next Life en duo med Tormod Christensen, synth, vokal og gitar. Lydbildet har vokst, andre datamaskiner og konsoller fra 8- og 16-bits-tidsalderen er inkorporert, og Next Life består i dag avHai Nguyen Dinh på gitar og programmering, Tormod Christensen på gitar og vokal og Anders Hangård på trommer.

– Hvis «punk» skal ha en liknende effekt i dag som den hadde på 80 tallet, så må den være like ukonvensjonell og like banebrytende som da den kom, uttalte Hai til musikkmagasinet Mute i 2004.

Next Life svarte, og svarer fortsatt, med å løse opp rockens/hardcorens forutsigbare dramaturgi og utvider stadig sitt eget kosmos. «Next Life er en egen pur og ren kunstform», skriver Internasjonalen – vi henger oss på den beskrivelsen.

«Next Life var med på å bringe synth og datalyder til seriøs og brutal musikk», skriver Internasjonalen videre. – Det kan nok oppfattes som veldig fysisk når man hører det først gang, uttalte Hai til musikkmagasinet Mute i 2004.

«De har rykte på seg for sine eksploderende og tighte liveshows med epileptisk video-projeksjon og blitzlys, og nå etter 15 år debuterer de med vokal… og den er drøy! Rett og slett hardcorepunk fra en annen dimensjon», fortsetter Internasjonalen.

– I livesammenheng er utøveren selv til stede og kan selv hjelpe til at publikum forstår uttrykket, uttalte Hai til musikkmagasinet Mute i 2004.

Derfor, la Next Life hjelpe deg til å forstå, men mest sannsynlig skjønner du greia selv ved å være til stede på konserten, der straightedge-hardcore vs. spillmusikk vs. grindcore vs. chiptunes vs.90-talls powerviolence  møtes på Internasjonalen torsdag 12 februar.

Lyder det for komplisert, kanskje?

La oss si det enklere: ta turen til Internajsonalen for å oppleve episke HC breaks og høyt tempo!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter