Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anmeldelser 30. november 2015

Henry Cow – en motpol til både punk og progrock

henry-cow-leg end

Henry Cow er kanskje historiens mest avanserte rockeband. Gruppen ble dannet i 1968 på Cambridge University av multiinstrumentalistene Fred Frith og Tim Hodgkinson. Etter hvert fikk de med seg flere, bl.a. trommeslageren Chris Cutler.

Debutplata “Leg End” ble utgitt i 1973 og var inspirert av mye forskjellig musikk deriblant jazz, rock og samtidsmusikk. Debutplata har også et sound som minner om det som har fått betegnelsen “Canterbury Sound”.

Gjennom gruppas 6 utgivelser har de benyttet seg av både avanserte komposisjonsteknikker og improvisasjon og de fremviser et utrolig samspill.

I 1978 ble gruppa oppløst, men var i samme år med å starte bevegelsen “Rock in Opposition” (RIO) som var en motpol til både punkens enkelhet og slik den progressive rocken hadde utviklet seg.

Primus motor for denne bevegelsen var Chris Cutler som også startet det uavhengige plateselskapet ReR, som holder koken den dag i dag.

Henry Cow, sammen med den andre RIO-relaterte musikken, anbefales på det varmeste til den eventyrlystne lytter. Belønningen kan være enorm:

 

 

Anbefalingen er hentet fra Stavanger Musikk- og filmbiblioteket sin blogg  (nå nedlagt)
Tekst: Knut Tore Abrahamsen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter