Søk Meny Lukk
Lukk
Av: tommyo Anmeldelser 7. desember 2015

Unni Wilhelmsen på Rockefeller

Tommyfoto_2015-12-02_UnniWilhelmsen_02

«Nydelig, helt nydelig fra Norges Joni Mitchell», skriver VG og triller terningkast 6 for Unni Wilhelmsens versjon av Ravis «Laik dæt» i årets åpningsepisode av «Hver gang vi møtes». Sjekk vår lille Unni Wilhelmsen-gjennomgang i forbindelse med hennes fine Oslo-konsert på Rockefeller 2. desember.

Tekst: Redaksjonen & Tommy Østby
Foto: Tommy Østby

Det begynner å bli snart tjue år siden Unni Wilhelmsen slo gjennom med singelen «Won’t Go Near You Again», samt debutskiva «To Whom It May Concern», et album hun også kunne innkassere Spellemannsprisen for. Den gangen, i 1996, var det ikke mange kvinnelige singer/songwritere i Norge. Unni Wilhelmsen var et barn av storheter som Joni Mitchell og Suzanne Vega, og skulle senere selv bli «mor» til en rekke gode norske artister: Lene Marlin, Maria Mena, Marit Larsen, Maria Solheim og flere.

Etter å ha startet på topp, har Wilhelmsens popularitet vært noe dalende, men hun har gitt ut 7-8 album av solid kvalitet. Selv om hun har blitt mindre kommersiell og mer personlig i uttrykket, har hun ikke oppnådd en lignende status som f.eks. Susanne Sundfør eller Hanne Hukkelberg.

Unni Wilhelmsen er en artist det kanskje er aller best å oppleve på scenen. Hun har reist land og strand rundt med gitaren, på små og større steder, og er i dag en av våre mest hardtarbeidende og rutinerte live-artister. Noen ganger bruker hun like mye tid av konsertene sine på å fortelle morsomme og sjarmerende historier mellom låtene som på å synge, noe publikum setter ekstra pris på.

Vi var til stede på hennes siste Oslo-konsert på Rockefeller onsdag 2. desember, og fikk tatt noen flotte bilder. Det var en fin atmosfære på Rockefeller denne mørke vinterkvelden, med stearinlys, dust baklys, en liten spotter på Unni, og publikum på stoler i en halvmåne foran scenen. Hun vekslet mellom gitar og piano, og spilte sine egne låter samt noen covere av Joni Mitchell, Di Derre og Lillebjørn Nilsen. Gjesteartist var Hanne Mari Karlsen.

 

Tommyfoto_2015-12-02_UnniWilhelmsen_01

Tommyfoto_2015-12-02_UnniWilhelmsen_03

Tommyfoto_2015-12-02_UnniWilhelmsen_04

Tommyfoto_2015-12-02_UnniWilhelmsen_05

Tommyfoto_2015-12-02_UnniWilhelmsen_06

Tommyfoto_2015-12-02_UnniWilhelmsen_07

Tommyfoto_2015-12-02_UnniWilhelmsen_08

 

Utsolgt førjulskonsert med Di Derre på Sentrum Scene. Med seg på laget har de Unni Wilhelmsen

image

 

Artikkelen er oppdatert 9. januar 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter