Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 18. januar 2016

The Loch Ness Mouse – 5 om bøker og musikk

the loch ness mouse haavard

The Loch Ness Mouses «Warm Circuitry» er en av de fineste poplåtene her i landet, i 2015, skriver jeg i fjorårets albumkåring. Og det er ikke bare undertegnede som er imponert av The Loch Ness Mouse for tiden. Dagsavisen skriver at Loch Ness Mouse er et knapt gode i norsk popmusikk i anmeldelsen av det kommende albumet som slippes 22. januar. Snart kommer også vår anmeldelse, se opp! Men først, Ole Johannes Åleskjær i vår intervjuserie: 5 om bøker og musikk.

Av: Victor Josefsen

1) Hva er det siste du leste? 

Den siste boka jeg leste ut var “Vekk meg hvis jeg sovner” av Eivind Hofstad Evjemo, og før den, “Factotum” av Charles Bukowski.

2) Hvilken bok ville du laget soundtrack til, og hvorfor? Hvordan skulle det vært?

Jeg hadde en tekst i årets “Signaler”-antologi, et lite romanutdrag, og jeg tror at noe av det neste jeg kommer til å gjøre er å lage noe, kanskje en soloplate, med det samme stoffet som jeg prøver å skrive om i bokform. Men det telles kanskje ikke som svar på spørsmålet.

Jeg pleier å dra på en tre-fire sånne midtukes billigcruise med danskebåten eller Kielferga i året, for å sortere ideer og skrive på lugaren. Per Petterson har jo noen bøker, f.eks. “Til Sibir”, som handler en del om slik båtreising mellom Norge og nord-Danmark, med mye fin skildring av landskapet, havnene og så videre. Så, kanskje det er det første som faller meg inn. Alt burde i så fall ha vært skrevet om bord på ferga, for eksempel en tur annenhver uke over et års tid. Det er jo noe interessant å knytte an til musikalsk der også, at man krysser fram og tilbake over ei linje flere ganger i løpet av et verk. Men dette var ikke et mer gjennomtenkt svar enn som så. Jeg vet ikke om jeg hadde greid å løse de andre sidene ved boka når jeg tenker meg om.

3) Hva er din favorittbok?

Svaret mitt er kanskje litt kjedelig, fordi det er uorginalt, men det må bli “On the Road” av Jack Kerouac.

4) Hva er ditt favorittalbum?

Selv om vi skulle snevre det inn til kun favorittalbum som er hørt ekstra mye på de siste årene i forbindelse med at den egne musikken «returnerer til pop», så å si, ville jeg ikke kunne begrense det til ett. Det interesante, for meg i alle fall, er jo at det er mange, mange, helt ulike, favorittalbum i livet. Men noen popkandidater kunne være: The Blue Niles «Hats», et par av Talk Talk- eller Prefab Sprout-platene, Style Councils «Our Favourite Shop» eller Todd Rundgrens «Nearly Human».

5) Hvis du skulle startet et band med en forfatter, hvilken ville det vært?


Om alle muligheter var åpne, så har vi har jo lagd noen sangtekster gjennom årene som liksom konfererer med Bertolt Brecht-dikt. Det hadde kanskje vært enklere å bare hatt et band med ham. Når det gjelder vokalstilen hans (som lett kan søkes opp og høres på nett), så er jeg litt mer usikker.

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, noter og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Jørn & Ole Johannes Åleskjær & The Marine Light med vinterlåt midt på sommeren

Plateanmeldelse: The Loch Ness Mouse «The Loch Ness Mouse»

Albumanbefaling: The Loch Ness Mouse – New Grafitti

The Loch Ness Mouse – 5 om bøker og musikk

Videoanbefaling: The Loch Ness Mouse – The Cherry Blossom In Japan

 

Tronsmo Bokhandel blir kastet ut av lokalene av det statseide eiendomsselskapet Entra. Her er Ole Johannes Åleskjærs (The Loch Ness Mouse) spontane sympatilåt!

 

Jørn & Ole Johannes Åleskjær & The Marine Light med vinterlåt midt på sommeren

 

Jørn Åleskjær med ny singel

Jørn Åleskjær signet til amerikansk indielabel

Én kommentar til “The Loch Ness Mouse – 5 om bøker og musikk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter