Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nikolaj Blegvad Anmeldelser 9. mars 2016

By:Larm 2016 – Cherrie

Cherrie_1800px-1

Tekst og foto: Nikolaj Blegvad

Pludselig var hun i gang. Cherrie. Endnu et af de stærke skud på hiphop-stammen fra kollektivet RMH, som også Grammy-vinder Silvana Imam er en del af.

“Snälla bara ge han en chans, orten tar honom ingenstans, hela orten har tabanja.”

Tabanja er navnet på Cherries første single og slang for pistol. Et track som både er pop, mørk tung dub, minimal-hiphop, og som er en bøn fra Cherrie til hendes bror og en sand skildring af livet og kulturen omkring hende.

Hun lukker øjnene ofte, mens hendes DJ fokuserer skarpt ud over sin laptop og ud mod publikum. Dyb koncentration og indimellem spæder han til med dyb rap, hvilket krydrer deres fælles optræden.

Der er en stærk bevægelse i det fuldpakkede lokale, og Cherrie spænder sine musikalske muskler og kommer godt igennem, snakker lidt mellem sangene.

Cherrie_1800px-3

“Cherrie… ja, det er jo selvfølgelig ikke et somalisk navn… der er ingen i Somalia, der hedder Cherrie!”, bryder hun pludselig ud og slipper helt taget på den lille snert af nervøsitet, som var tilstede i begyndelsen.

Hun henter på et tidspunkt en guitarist ind og sænker skuldrende lidt, mens hun beviser, at hun kan bruge sin vokal til mere end en politisk stemme. Et nummer som Inget Kommar Mellan Oss er et tydelig tegn på styrken i hendes vokal, når det kommer til pop.

Samtidig har hun en udstråling og attitude som den rå Tanya Stephens, noget som gør, at lidt lydproblemer ikke vipper hende af pinden. Hun er relativt ny som artist, og hun er allerede godt på vej og i godt selskab med folk som førnævnte Silvana Imama og Linda Pira.

Hendes “pitch” på årets By:Larm efterlod et virkelig godt indtryk og smagsprøve på noget af det, der sker på den svenske musikscene for tiden, og Cherrie viste sig frem som en stærk inkarnation af den nye stemme, som der er brug for indenfor både pop og hiphop.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.