Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anmeldelser 6. april 2016

Singelanmeldelse: Summers & Silvola «Widdershins»

 

Artist: Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola

Singel: «Widdershins» (2016)

Plateselskap: Dell Daisy Records

5

 

Cover_Widdershins

Tekst: Bent Inge Hvitstein

Denne singelen skiller seg ut i den endeløse mengden med ny musikk. En gitar og ei fele er alt Sarah-Jane Summers og Juhani Silvola trenger for å lage god stemning. «Folkemusikk møter støyrock» heter det i pressemeldingen, og det er en meget presis beskrivelse. Sammenkobling av musikksjangere er ikke noe nytt, men denne kombinasjonen er ikke hverdagskost, og da særlig med tanke på den tilsynelatende enkle instrumenteringen. To personer, to instrumenter; det er mer enn nok når man trakterer instrumentene slik som det gjøres her.

Deler av denne låten kunne blitt brukt til å spille opp til dans innerst i en norsk fjordarm, eller på en bygdefest i tjukkeste seter-Noreg. Samtidig løper rockeføttene løpsk til andre partier. Summers har en råskap i felespillet som er frydefullt å høre på; fela høres til tider nærmest frenetisk ut. Blant annet drar hun i gang en heftig og støyende solo midtveis i låten, der fela gviner og jamrer seg som en fuzzgitar. Silvola bærer på sin side en hel rytmeseksjon alene gjennom gitarspillet sitt. Sammen har de eksperimentert seg frem til en mørk, men melodiøs låt. Dette er både rocka, dansbart, lekent og tøft.

3 Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola 2015_foto Johannes Selvaag

Begge er erfarne musikere med flere utgivelser bak seg, både sammen og hver for seg. Summers har også spilt med blant andre Highasakite og Comet Kid tidligere. Silvola har jobbet med flere profilerte artister, både som musiker og produsent.

Fra pressemeldingen får vi vite at Summers, opprinnelig skotsk, lærte ordet widdershins av sin bestefar. Det betyr motsols, og kan også forstås som et begrep på å gå mot strømmen, eller gjøre noe på en uvanlig måte. Tittelen på låten er høyst passende. La oss håpe at duoen fortsetter å bevege seg widdershins, for slik musikk vil jeg gjerne høre mer av. Et helt album er etter sigende ventet til høsten. Inntil da kan vi kose oss med «Widdershins» på digitale plattformer.

 

 

Sjekk også:

Årets samiske artist 2011 klar med nytt album

Den norske duoen Signal har kule ting på gang

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter