Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 25. april 2016

Kari Harneshaug – 5 om bøker og musikk

Torsdag 28. april er det slippkonsert På Parkteatret med trondheimsbaserte Kari Harneshaug for hennes tredje plate «We Were Closer To The End». Kari Harneshaug får stadig rosende omtaler for sine liveopptredener, så ta turen! Men først, Kari Harneshaug i vår intervjuserie: 5 om bøker og musikk.
Av: Victor Josefsen / Foto: Pressebilde

1) Hva er det siste du leste?

«M Train» av Patti Smith. Det er ei memoarbok og handlar om inspirasjon og dei litterære forbilda hennar. Ja, den handlar vel eigentleg om det å skrive. Og det er skildra på ein nær og nydeleg måte. Eg har eit sterkt forhold til Patti Smith og er veldig fasinert av ho både som artist, poet og menneske. Eg har faktisk eit prosjekt som heiter Patti Smith på nynorsk, der eg tolkar songane hennar på norsk. Det er eit samarbeid med forfattarane Brit Bildøen, Ragnar Hovland og Agnes Ravatn, som har omsett tekstane. Med «M Train» opplever eg å bli meir kjend med Patti, kanskje meir enn med «Just Kids». Til dømes drikk ho veldig mykje kaffi, elskar krimseriar og er sjølvsagt genuint interessert i arbeidet sitt. Men sistnevnte visste eg jo frå før.

2) Hvilken bok ville du laget soundtrack til, og hvorfor? hvordan skulle det vært?

Eg trur det måtte blitt «Wuthering Heights». Eg syns igrunn det var ei ganske vond og vanskeleg lesaroppleving, men trur den innfløkte kjærleikshistoria der er noko eg kunne ha laga musikk til. Og det hadde nok ikkje likna på Kate Bush sin låt. Trur nok det hadde blitt noko intenst, lavmælt og dronete.

3) Hva er din favorittbok?

Dette var eit kjempevanskeleg spørsmål. Eg har antageleg ikkje noko favorittbok. Men eg kan jo plukke ut nokre høgdepunkt frå 2015-lista mi. For eg brukar nemleg å skrive opp alle bøkene eg les. Kanskje det er ein rar ting å gjere? Eg går for «Mennesket og maktene» av Olav Duun, «Pusteproblem» av Marita Liabø og «Sju dagar i august» av Brit Bildøen.

4) Hva er ditt favorittalbum?

Dette er kjempeenkelt å svare på. «Push the Sky Away» av Nick Cave. Det er ikkje mange plater eg elskar absolutt alt ved, men denne treff meg rett i hjartet heile vegen gjennom.

5) Hvis du skulle startet et band med en forfatter, hvilken ville det vært?

Det må bli Ragnar Hovland. Eg trur det hadde blitt veldig artig og interessant!

 

Oppvarming er ved High Tone Low, prosjektet til Christoffer Gaarder (Hilma Nikolaisen live, Shevils, Forever Light). I fjor slapp Hilma Nikolaisen – en av årets beste julelåter. Shevils kapret 6.plassen med plata  «The White Sea»  på «Årets beste norske album 2015-lista» til undertegnede og 3.plassen på tilsvarende «Årets beste norske låter 2015«-liste. Vi har forresten skriblet mye om Shevils i Deichmans musikkblogg.

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1075884605809383/

 

Sjekk også:

Plateanmeldelse: Kari Harneshaug «We Were Closer to the End»

Plateanmeldelse: Kari Harneshaug – Early Morning Memories

 

Mer Kari Harneshaug

 

Jon Arild Eriksen – 5 om bøker og musikk

Bård Torgersen – 5 om bøker og musikk / Universet musikkvideo

Vev – 5 om bøker og musikk

Løchstøer – 5 om bøker og musikk

Parker Lewis – 5 om bøker og musikk

Bård Torgersen – 5 om bøker og musikk / Universet musikkvideo

The Loch Ness Mouse – 5 om bøker og musikk

 

You Are the One for Me, Patti

Patti Smith og Robert Mapplethorpe – drømmen om å leve av egen kunst

Rockepoet-ikonet Patti Smith

Patti Smith anbefalinger

Smith synger i skogen

 

Kate Bush – en bemerkelsesverdig dame

 

Music by Nick Cave. Kafka! Nick Cave! Iceland! BAM!

 

Du kan låne bøker hos oss.

Du kan låne musikk hos oss.

 

2 kommentarer til “Kari Harneshaug – 5 om bøker og musikk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter