Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 22. mai 2016

Musikalske sidespor – uke 20/2016

Et av ukas musikalske sidespor: Islandsk-svenske My Bubba med musikk som lister seg inn i hjertet. Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas fem utvalgte tips:

Foto: Pressebilde

Kjærleik
Aktuell fordi: Espen Andersen og Andreas Wallevik har levert en røff og sjangerblandende låt. Duoen har tidligere vært aktive i hip hop-kollektivet Deadbeatz. «Kaste Terningen» er en mørk sak på flere måter. Teksten, rappet på bergensk, kleber seg til minnet, godt hjulpet av den rødfargede videoen som følger med låten. Refrenget er litt mer rocka enn versene, og det er mange detaljer å finne ved gjentatte høringer, både i tekst og musikk.

 

Rokia Traoré
Aktuell fordi: hun har kommet med albumet «Né So», der hun demper uttrykket litt fra sitt forrige album. Gitarbasert er det fortsatt, med enkle klimprende riff som repeteres over hennes vekselvis såre og myke vokal. Mye av inspirasjonen henter hun fra hjemlandet Mali, både i tekstuniverset med henblikk på en ustabil politisk situasjon, og i melodier og den slentrende bluesrytmen. På det siste punktet har hun mye til felles med sin landsmann Bombino. Et av høydepunktene er en versjon av Billie Holidays «Strange Fruit», som også er en av de roligste låtene på plata.

 

Hoggormsafari
Aktuell fordi: østlandsk punk med høyt energinivå på debut-EP’en «Du er hva du spiser. Spis de rike.» Spilt inn i Bergen, med små stikk over fjellet til Oslo. Hvis du vil ha litt fart på rockefoten, og har sansen for Oslo Ess, er det stor mulighet for at humøret stiger av gladpunken til Hoggormsafari.

 

 

Okkervil River
Aktuell fordi: de har sluppet singelen «Okkervil River R.I.P.», fra det kommende albumet «Away», som slippes 9. september. Nylig ble det også bekreftet at de skal spille på Parkteatret søndag 3o. oktober. Bandet til Will Sheff har vært innom flere sjangre gjennomm karrieren, men folk-rock er grunntonen i det meste av det de spiller. For nye lyttere anbefales «Black Sheep Boy» som en innføring til bandet, selvsagt etter å ha hørt denne nye singelen.

 

My Bubba
Aktuell fordi: det nye albumet «Big Bad Good» er den berømte balsamen for sjelen. Tostemte harmonier fra Island og Sverige burde faktisk inn på pensum i avslappingslære. Samtidig som dette er særdeles beroligende, er det også musikk til å bli glad av, til tross for den dempede stemningen. Sparsom instrumentering gjør det svært intimt, med stemmene til My og Bubba som bærer det meste av albumet. Tekstene er i flere av låtene snåle, små historier som tilfører helheten mer enn flere instrumenter kunne gjort.

 

Foto: Johan Rosenmunthe

 

Sjekk også:

 

Musikalske sidespor – uke 19

Musikalske sidespor – uke 18

Musikalske sidespor – uke 17

Musikalske sidespor – uke 16

Musikalske sidespor – uke 15

 

Surrealistisk godbit fra det bergensbaserte hip hop-kollektivet Deadbeatz

Horror-inspirert video: Teddy’s Nightmare

 

Roskilde 2013: Bombino virvler opp til ørkenstorm

Ørkenblues og atlantersus

 

Norges beste liveband?

Oslo Ess vender tilbake til røttene sine; punken

Oslo Ess og =Oslo innleder samarbeid

4. februar hyller Oslo Ess legendariske Kjøtt

 

Ukas tips! (Mirel Wagner) – mars 2015

Ukas tips! (Billie Holiday)- august 2014

 

På jakt etter musikk fra sagaøya?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter