Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 14. juli 2016

Tellef Raabe – 5 om bøker og musikk

raabe

Tellef Raabe er neste mann ut i serien 5 om bøker og musikk. Han har en ting for klassikere!

Foto: Pressebilde

1) Hva er det siste du leste?

«Narcissus and Goldmund» av Hermann Hesse. Nå leser jeg «Forføreren» av Jan Kjærstad.

2) Hvilken bok ville du laget soundtrack til, og hvorfor? Hvordan skulle det vært?

Louis-Ferdinand Célines «Journey to the End of the Night». Dette er en av mine favorittromaner, som hadde fortjent et dunkelt og seigt lydspor. Jeg ser for meg store tepper malt frem av baritongitar og synthbass, kanskje med noe hes hvisking i bakgrunnen. For øvrig er instrumentalalbumet «Å sove med øynene åpne», som jeg lagde sammen med duoen Dunkelvolt, et bra lydspor til boklesning. Jeg anbefaler dere å teste.

 

 

3) Hva er din favorittbok?

Det er vanskelig, for det endrer seg jo så fort. For eksempel betydde Jens Bjørneboes «Jonas» utrolig mye for meg da jeg var 11. Joseph Conrads «Heart of Darkness» var favoritten som 15-åring. Tilsvarende var Franz Kafkas «Prosessen» fortvilende forvirrende (på en god måte!) da jeg var 17, eller Alan Moores «Watchmen» overveldende året etter. «The Great Gatsby» av F. Scott Fitzgerald fikk 19-årige Tellef til å gråte. Jeg regner med at jeg får en ny favorittbok for hvert år jeg lever. Nå gleder jeg meg til å lese «Lolita» av Nabokov!

4) Hva er ditt favorittalbum?

Det er et urettferdig spørsmål. Kanskje «Blissard» av Motorpsycho, eller «On the Beach» av Neil Young? Den beste ferske platen er «Are You Alone?» av Majical Cloudz.

5) Hvis du skulle startet et band med en forfatter, hvilken ville det vært?

Jeg kunne gjerne spilt i et post-hardcoreband sammen med Erlend Loe. Det kunne hete «Triste, Moderne Menn».

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

 

Sjekk også:

«K:N» AKA Kjetil Nernes i Årabrot – 5 om bøker og musikk

Arild Hammerø (Atlanter) – 5 om bøker og musikk

Einar Stenseng – 5 om bøker og musikk

Youth Pictures of Florence Henderson – 5 om bøker og musikk

Unnveig Aas – 5 om bøker og musikk

Jon Arild Eriksen – 5 om bøker og musikk

Kari Harneshaug – 5 om bøker og musikk

Bård Torgersen – 5 om bøker og musikk / Universet musikkvideo

Vev – 5 om bøker og musikk

Løchstøer – 5 om bøker og musikk

Parker Lewis – 5 om bøker og musikk

The Loch Ness Mouse – 5 om bøker og musikk

Siv Jakobsen – 5 om bøker og musikk

 

Tellef Raabe – Bokspising og offentlig urinering

Tellef Raabe – «Sister»

Tellef Raabe om ny video: – Kanskje Deichmans lesere har ekstra interesse for det litterære?

Ukas tips!

 

Motorpsycho – Supersonic Scientists

Jeg er forelsket i Motorpsycho, igjen

Motorpsycho på Teknisk museum

Motorpsycho på Rockefeller – de har alltid vært bra

 

Neil Young spilte inn vinyl på direkten

Én kommentar til “Tellef Raabe – 5 om bøker og musikk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter