Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 16. oktober 2016

Singelanmeldelse: Hilma Nikolaisen – «Word»

hilma

 

Artist: Hilma Nikolaisen

Låt: Word (2016)

Plateselskap: Fysisk Format

5

 

Hilma Nikolaisen er kanskje mest kjent for å spille bass i Serena Maneesh, Norges største shoegaze-støy-(m.m.)-band gjennom tidene. Hun har vært i gamet lenge, og denne singelen fra den kommende soloplaten hennes er nok noe hun har gått svanger med lenge. Kult da at låten er steinbra! Dette er dog ikke hennes første utgivelse under eget navn, tidligere i år slapp hun den lette og fine popsingelen «Cloud Nine Rewind» og i fjor ga hun ut en glitrende julelåt. I presseskrivet namedropper plateselskapet Nico for å gi en referanse, og det er på sin plass. Stemmen hennes har den samme mørke, fine kvaliteteten som 60-tallsstjernen hadde, men til forskjell fra Nico synger ikke Hilma surt.

Sjangermessig havner vel dette i en litt løs, poppet artrock-kategori. Det er en kompleks låt med mye på gang i lydbildet. En særs kul og jobbende basslinje, kastanjetter, rytmeegg, maracas? Hammond-orgel og Beach Boys-koringer, samtidig er det noe 80-talls med lyden på gitaren. Det gjør at låten har en fot i 60-tallet og den andre i 80-tallet mens hodet er i 2016.

«Word» er i det hele tatt en supercatchy, intelligent og oppløftende singel. Låten er bare litt over tre minutter lang, noe som gjør at man utvikler et behov for å høre låten på repeat. Teksten er også god. Den er dessuten smart nok til at den tåler repeterende spill uten at man går lei. Den minner om et eller annet som er mer eller mindre umulig å sette fingeren på, et slags déjà vu, noe som er et glassklart tegn på genialitet. Vi gleder oss til albumet!

 

 

Les også:

Hilma Nikolaisen – Cloud Nine Rewind

Hilma Nikolaisen – en av årets beste julelåter

 

Plateanmeldelse: The Loch Ness Mouse «The Loch Ness Mouse»

The Loch Ness Mouse – 5 om bøker og musikk

Videoanbefaling: The Loch Ness Mouse – The Cherry Blossom In Japan

Låtpremiere – The Loch Ness Mouse med årets (sommer)poplåt

Tronsmo Bokhandel blir kastet ut av lokalene av det statseide eiendomsselskapet Entra. Her er Ole Johannes Åleskjærs (The Loch Ness Mouse) spontane sympatilåt!

Albumanbefaling: The Loch Ness Mouse – New Grafitti

Jørn Åleskjær med ny singel

Jørn Åleskjær signet til amerikansk indielabel

 

Pophilsen fra Wilson

Brian Wilsons samarbeidspartnere – rangert fra best til verst

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter