Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 26. januar 2017

Plateanmeldelse: The Modern Times – «This is the Modern Times»

The Modern Times

 

Artist: The Modern Times

ALbum: «This is the Modern Times» (2017)

Plateselskap: Drabant Music

5

 

Musikkscenen i Tromsø lever tydligvis i beste velgående. The Modern Times har en virvelvind av hype rundt seg for tiden (såpass, red. anm.) etter den finfine singelen «Keyholes and Birds», som ble sluppet på tampen av fjoråret. Snart skal de spille på by:Larm (det kommer til å bli tettpakket).
Låtene strengt tatt ikke spesielt originale. Det gamle spøkelset av Pixies henger tungt over dem, og nyere band som Parquet Courts (sjekk «Keyholes & Birds») og Spoon er kanskje vel tydelige inspirasjonskilder.

Så ka farsken er egentlig bra med The Modern Times? Det noe udiskutabelt friskt og sjarmerende med denne gjengens kontante form for alternativ rock. Rene, gode låter uten noe slinger i valsen. Perfekt utporsjonert disharmoniske chorder på toppen av de harmoniske. Uptempo og energisk – uten å bli heseblesende. Kule midtempo-låter. Tappe takten i låret uten å bli selvbevisst type rock, som på «Jesus Christ…» og «I Can’t Say Hi». Thight bule-rock med klassisk høyt/lavt-dynamikk.

Vokalen er ofte en fallgruve for engelskspråklige norske band. Enten blir det for amerikansk, eller så blir det for britisk. Så er ikke tilfelle for vokalisten Magnus Vold, han har funnet en perfekt balanse, må man kunne si. Dette er den typen band som spiller høyt nok til at det ikke gjør noe at folk skravler i fylla. Halve Fernet-shots som vaskes ned med kaldt øl. Tett foran scenen, men det plager deg ikke – for en gangs skyld. Tvert imot!

Andresingelen «Motörhead» (se den ferske videoen under) er en hyllest til Blårock, som visstnok skal ha Tromsøs beste burgere (les mer i intervjuet vi har gjort med The Modern Times). Navnene på burgerne er det heller ikke noe å utsette på, når du lytter til teksten på denne låten, som er en opplesing (oppsynging?) av menyen. En ytterst sjarmerende oppfølger til «Keyholes & Birds». (Som vi skrev i Musikalske sidespor – uke 2/2017). I «Superficiality» ramser The Modern Times opp en rekke elementer knyttet til hva folk er opptatt av i dagens samfunn. Teksten oppsummeres med «life is not a competition». Andre tekster virker også å ta opp det som kan tolkes inn i et kritisk blikk på et overfladisk samfunn, som min kollega Bent Inge Hvitstein påpeker i det tidligere nevnte intervjuet.

Håndtverksmessig tilfredsstillende sjangerutøvelse er omtrent like verdifullt som originalitet. Av og til kommer det et band som er superoriginalt. Andre ganger kommer det et band som skjønner hva de vil, og som plukker de beste elementene fra de de liker. Summen kan da gå opp i en høyere enhet. The Modern Times er i denne andre kategorien her.

Fredag 27. januar er datoen du må søke opp bandet hos diverse streamingtjenester, eller helst løpe til en platebutikk, for denne skiva må du selvsagt ha i samlingen.

Vi gleder oss til å se dem på by:Larm!

 

 

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Intervju: The Modern Times

Singelanmeldelse: The Modern Times – Keyholes & Birds

Videoanbefaling: The Modern Times – Keyholes & Birds

Musikalske sidespor – uke 2/2017

I godt selskap: Drabant Music

 

Tre band du må se opp for: Blòt, Red Headed Sluts og The Wolves

 

Pixies – «Tenement Song»

 

Tromsø-bandet Blood Forest Family har komponert en deilig poplåt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 47 andre abonnenter