Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 24. februar 2017

Thomas Dybdahl video – forteller om den nye plata «The Great Plains»

Fredag 23. februar slipper Thomas Dybdahl sitt nye album «The Great Plains». Se og hør Dybdahl selv fortelle om albumet.

Av:Victor Josefsen

Videoen er laget i forbindelse førlytting av albumet «The Great Plains» på HiFI scenen. Og vi synes den er såpass interessant at vi vi kjører den. I videoen forteller Thomas Dybdahl  om jobben med plata  i studioet, inspirasjonkilder, inspillingsprosessen, vokalteknikker, slår et slag for vinylplata m.m.

Det er fire år siden Thomas Dybdahl toppet salgslistene med «What’s Left is Forever» og femten år siden han solodebuterte med «… That Great October Sound». Han har for lengst etablert seg som en anerkjent singer/songwriter.

Musikken Til Thomas Dybdahl har betydd mye for mange. Les bare hva Synne Sanden sier (fra vår serie 5 om bøker og musikk): «Stray Dogs» av Thomas Dybdahl har vært viktig for meg sida eg hørte det i 9.klasse, og det er det fortsatt. Når eg er ute på reise og har heimlengsel får alltid dette albumet meg til å føle meg heime. Det gir meg ro, trøst og trygghet og har hjelpt meg gjennom både angst og kjærlighetssorg. Et nydelig album som eg aldri blir lei av rett og slett.

På «The Great Plains» har Thomas Dybdahl jobbet med låtskrivere som Ingrid Helene Håvik (Highasakite), Nina Nielsen, Øystein Greni, David Baerwald og David Poe. Låtskrivere han selv har omtalt som noen av sine favoritter. Produsent er Kåre Vestrheim.

 

 

Sjekk også:

Vinyl-dokumentarer

Vinylplatas revansj?

Punx! Nå også på vinyl

Lydbilder – Et sveip over vinylens visuelle kulturhistorie

Guide til potensielle vinylkonvertitter

Jack White frir til vinylnerdene

Neil Young spilte inn vinyl på direkten

There’s too much in here – Madlib på opdagelse i vinylarkivet

AreaFY – digital vinyl

Inspirerende å ha vinyl-formatet i bakhodet under innspillingen

Musikk som bør lyttes til på vinyl i en kjellerstue fra 70-tallet

Monica Heldal: Inspirert av farens vinylplater

Highasakite i Deichmans musikkblogg

Ingrid Helene Håvik på Parkteatret -bilder

Bigbang i Deichmans musikkblogg

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter