Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 3. mai 2017

Singelpremiere: commonplace – «Virgin White»

commonplace_virginwhite

 

Vi har kommet med godord om commonplace tidligere i anledning deres selvtitulerte EP fra i fjor. I dag kjører vi førpremiere på deres nye singel som slippes onsdag. Og den er bra.

 Av: Victor Josefsen

Den selvtitulerte EP’en er agggressiv og upolert, med en atonal vokal som ofte nærmer seg grensen for hva som er hørbart, men det fungerer. Dinosaur Jr. dukket opp i bakhodet til vår skribent når han hørte gjennom låtene. commonplace lager melodiøs støy som burde appellere til alle som liker styggpen musikk.

Den nye singelen kan også karakteriseres som styggpen. «Virgin White» er første smakebit fra debutalbumet «Love Is Just A Phase» som slippes 9. juni denne sommeren. Vokalen til Bergseth balanserer fortsatt på knivseggen av det det atonale, men han gjør det riktig. Det lyder bra. Rent musikalsk er commonplace også fortsatt aggressiv og uttrykksfull, men denne gang dukker ikke Dinosaur Jr. opp i bakhodet. Nå beveger gruppa seg mellom hardcore, post-punk og 80-talls kunstpunk, som labelen Riot Factory selv påpeker.

Produksjonsmessig har commnoplace utviklet seg. Uttrykket  er ikke lengre upolert. Produksjonen sitter derimot som støpt, med et  klart sound, uten at det blir for glatt eller går på bekostning av fremdrift, dystre stemninger, aggressivitet og kompeksitet. Mange band driter seg ut, for å si det på den måten, når det kommer til dette. Ikke commonplace. Well done.

Vokalist Simon Dolmen Bergseth og gitarist Kjartan Vagle om singelen: «Virgin White» er første singel fra vårt kommende debutalbum – vi er jævlig glade for å kunne dele ny musikk med dere igjen. Albumet ble spilt inn i løpet av en ukes tid i et sliten uthus i Østerdalen – noe som definitivt spilte inn på vår mentale tilstand da vi jobbet med skiva. Vi føler at albumet ble farget eller «bleket» av omgivelsenes dysterhet.

 

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/319214006?secret_token=s-pzpGU» params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»450″ iframe=»true» /]

 

PS Commonplace  står bak flere av hardcore-, shoegaze- og punkbandene i landet, blant dem LoveLoveLove, Aristillus, Bendik, CVLT.

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser og bøker i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *