Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 9. juli 2017

EP-anmeldelse: You Could Be A Cop – «You Could Be A Cop»

You Could Be A Cop

 

Artist: You Could Be A Cop

EP: «You Could Be A Cop» (2017)

Plateselskap: How Is Annie Records

5-

 

Trommeslager Morten Samdal i Youth Pictures of Florence Henderson har sammen med broren sin og singer/songwriter Natalie Evans startet det nye bandet You Could Be A Cop, og har nylig sluppet en selvtitulert EP. Låtene er spilt inn hos deres mor og far i kjelleren i drabantbyen Tiller, sør for Trondheim. På World Wide Web sporet de opp nevnte Natalie Evans, som sang inn vokal på brødrenes låter i et soverom utenfor London. Noe som sender tankene mine til Swell Maps sin singel «Engelish Verse/Monolugues», innspilt i soverommet til et av medlemmene så tidlig som i 1977, en av de mest sjarmerende lo-fi-utgivelsene som er spilt inn. Jeg tenker ikke først og fremst rent musikalsk, mer i retning «brødre/søstre i ånden».

Tankene flyr videre til slutten av 80/90-tallet, da man med sitrende spenning i kroppen trålte datidens platesjapper og antikvariater på jakt etter mer eller mindre obskure 7” & 12” vinyl og LPér av indieband. Plater man ofte kjøpte uhørt. Noen bomkjøp ble det, men som regel oppdaget man uslepne godiser på hver utgivelse. Slagordene «Gimme Me Indierock!» (Sebadoh ’91) og «Indiepop Ain’t Noise Pollution» (The Pooh Sticks ’88) slo virkelig an den gang, og slår like godt an i 2017, når det kommer til «You Could Be A Cop».

Det er også godiser å spore på denne firespors EPén, hele fire godiser, med et bevisst uslepent uttrykk, trur eg. Morten Samdal er jo ikke en ung indienovise, selv om han måtte lære seg å spille gitar til denne utgivelsen, lære måtte også broren, han var egentlig ikke noen kløpper på bassgitar tidligere, ifølge pressekrivet. You Could Be A Cop har altså sannsynligvis strebet etter en indie-estetikk med denne EP’en, godt plassert i 90-tallets emoscene, som de selv skriver i pressesmeldingen.

Den herlige umaskerte vokalen, de ditto gitarene og, jada, de tilbakelente trommene også, danner grunnlaget You Could Be A Cops for stemningsladete lille EP-reise innen indie, slowcore, emo, post-rock og shoegaze, en reise som avsluttes med høydepunktet «The Roof Of Your Room», det mest finstriglete sporet på EP’en, faktisk.

Bandet har fått med seg ti plateselskap på utgivelsen, intet mindre: Adagio830 (Tyskland), Lilla Himmel (Norge), strictly no capital letters (UK), Friend of Mine Records (Japan), Middle-Man Records (USA), Siste Sukk Tapes & Records (Norge), eat a book Records (UK), Beth Shalom Records (UK) og How is Annie Records (Norge).

Klikk deg inn på sidene til disse lablene, og sjekk utgivelsene deres, selv fant jeg mye spennende der, både norske og utenlandske utøvere. Disse lablene har sterke musikkengasjement og vilje til å gi ut artister «ingen andre» har tro på.

You Could be a Cop er How Is Annie Records første utgivelse på mange år. Vi får håpe de får blod på tann etter slippet av You Could Be A Cop sin EP og øker utgivelsesfrekvensen.

 

 

 

How Is Annie Records presentererer Christian Holden (Hotelier) Emperor X Olivia W.B. på Revolver 1. aug2
How Is Annie Records presentererer Christian Holden (Hotelier) // Emperor X // Olivia W.B. på Revolver 1. august.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Youth Pictures of Florence Henderson – 5 om bøker og musikk

Sandermosen Emofestival med Youth Pictures of Florence Henderson

Post-postrock: Youth Pictures of Florence Henderson – But Now You Know

Swell Maps – A Trip to Marineville / Jane from Occupied Europe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter