Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anmeldelser 1. august 2017

Singelanmeldelse: Mick Jagger – «Got Get a Grip» / «England Lost»

Artist: Mick Jagger

Singler: «Got Get a Grip» / «England Lost» (2017)

Plateselskap: Polydor

5

 

Mick Jagger på bloggen, hva pokker skjer, er de blitt helt oldiser nå? Chill ned folkens, Mick Jagger begynner riktignok å trekke på årene (fylte nylig 74 år), men han er ingen utgått vare av den grunn. Forrige uke tok han innersvingen på de fleste og slapp to nye forrykende låter, begge godt marinert i politisk uro og angst, les: Brexit og Trump. «Got Get a Grip» og «England Lost» ble begge spilt inn i april, og i stedet for å gå igjennom den vanlige promoteringsmølla og vente til neste år, slapp han de nå mens de er mest relevante. «We obviously have a lot of problems, so am I politically optimistic? … No».

Mick Jagger har også fått med seg yngre krefter til å remixe begge låtene, Skepta rapper snasent på «England Lost», mens Kevin Parker (Tame Impala), Alok, Matt Clifford og norske SeeB har tatt for seg «Got Get a Grip». Matt Clifford er riktignok ikke så ung lenger, ei heller ukjent samarbeidspartner for Mick Jagger og Rolling Stones, han spilte perkusjon på Some Girls i 1978, og har bidratt på alle Jaggers soloalbum og flere Stones album siden. Ellers er det jo morsomt å kile patriottåen litt og dunke seg stolt på brystet over at Jagger har hyret inn noen nordmenn. SeeB er ingen ferskinger i gamet, 2/3 av dem har tidligere produsert låter for Donkeyboy, D’Sound og Bertine Zetlitz, men slo først for alvor igjennom i 2015. I fjor danket de sågar ut selveste Kygo på Spotify, med hele 417 millioner avspillinger av Mike Posner-remixen «I Tok a Pill In Ibiza»!

Mick Jagger og The Rolling Stones’ mest politiske sang er uten tvil «Street Fighting Man», Jaggers sosiopolitiske kommentar på opprør og vold sommeren 1968 i Frankrike og USA, mens det i London var relativt stille: «Cause in sleepy London town/There’s just no place for a street fighting man/No». Selv om det den gang var uklart om Jagger mente at flere burde slåss i gatene eller ei: «Well what can a poor boy do/Except to sing for a rock ‘n’ roll band«, er det ingen tvil om hvilket budskap Jagger formidler denne gang. «The world is upside down/Everybody lunatics and clowns/No one speaks the truth/And madhouse runs the town«. Noen ganger er de gamle gubbene best.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

Les også:

Den mest sammensatte og komplekse The Rolling Stones plata

Dommedagsvarsel fra Rolling Stones

It’s Only Rock’n Roll (But We Like It)

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter