Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 22. november 2017

5 plater som har inspirert Lucky Malice

Lucky Malice sin plate "Misfit" fikk god omtale i vår spalte musikalske sidespor i oktober. I dag spør vi dem om hvilke plater de er inspirert av.

 

5 album som har inspirert Lucky Malice

 

The Distillers – Sing Sing Death House
Plata fra 2002 er en milepæl på vår vei inn i punken, og har vært en felles favoritt fra vi var for unge til å kjøpe sprit på polet. Brody Dalle (dengang Brody Armstrong) ga oss troa på at man kunne spille i pønkeband og gi faen, selv om vi var jenter i en gutteverden. «Sing Sing Death House» viste oss den perfekte blandinga av beinharde, energiske og catchy låter. Låta «Sick Of It All» er et anthem for fjortisjenter, som ikke får være med i den kule gjengen, med frynsete selvbilde og et generelt hat mot alt som er konformt.

“I’m a girl I’m only 13 my body rots
Cause I won’t fucking eat
I’m a silent star on a b-roll
I’m a mirror fucking image of no control”

Brody lærte oss å gi den lengste finger’n til alle som prøvde å mene noe om oss. Brody lærte oss at vi kan gjøre alt vi vil!

Sleater Kinney – The Woods
Sleater Kinney er et feinsmecker-band, og teknisk har vi ikke kunnet måle oss med dem. Teknisk finesse har aldri vært veldig viktig for oss, men allikevel er det fint å ha noen riktig gode instrumentalister å strekke seg etter. Det vi har tatt med oss fra denne plata er det å tenke alternativt når vi komponerer låter. Sleater Kinney utfordrer rammene for generell rett fram rock, ved at de velger uvante løsninger både for trommer, gitar og vokal. Sleater Kinney er brutalt ærlige i tekstene sine, og lærte oss at det ikke er farlig å kle seg naken i musikken. Ekstremt flinke, sterke kvinnfolk som kjører sin greie, kompromissløst.

The Muffs – Hamburger
Kim Shattucks brøl rører innerst i en ung kvinnes pønkesjel. (En litt breiere referanse er gjestevokalen hennes på NOFX sin låt «Lori Meyers»)
Enda en vokalhelt som må, sammen med Brody, med på en liste over de som har inspirert oss mest.
Vi har alltid vært veldig inspirert av Riot grrrl-bevegelsen på 90-tallet, der det feminine ikke trenger å gå på tross av det tøffe og ærlige. The Muffs er litt på siden av riot grrrl, men vi plasserer dem i samme klubben som Sleater Kinney, Bikini Kill og co. The Muffs er bandet som ikke var like grunga som Babes in Toyland og Hole, ikke så feministiske som Bikini Kill – men stadig like rett i trynet. «Hamburger», som er en samling av singler, demoer, b-sider, kuriøse opptak og tidligere uutgitte låter, dekker hele bandets karriere fra oppstarten i 1990 til platas utgivelsesår 2000.
Dette er også en plate full av catchy låter, og i ekte DIY-ånd er mye spilt inn på en Tascam båndspiller med få spor. Kim Shattuck er også en fantastisk gitarist, og soloen på «Right In the Eye» er Lindas våte drøm.

FORK – 1890 Antislum
Venneband har alltid vært store inspirasjonskilder for oss. Og i katalogen til vårt egendrevne “do it together” plateselskap, Tonehjulet Kräftpest, kunne vi plukka mange plater som har inspirert oss. Vi kan lure inn namedrops på både Freedumb, Göttemia og Danger!Man – de to sistnevnte har vi jo gitt ut splittskiver sammen med. Men når vi skal plukke en plate som vi kan se inspirasjonsspor av i musikken vår, må det bli «1890 Antislum» av FORK. Måten FORK bruker vokal, harmonier, dynamikk og taktskifter liker vi svært godt. Og så er det ekstremt gode låter på denne plata.

Accidente – S/T
Førsteplata til Accidente traff oss som et lyn på turné i Spania i 2012. Vi satt i bandvanen da sjåføren vår Alejo satt på denne plata på stereoen. Vi var solgt fra første stund! Plata har hit på hit, og bandet er kjent som “The Beatles of punk” i den spanske undergrunnsscena. Da all vokal er på spansk skjønte vi ikke et ord av det Blanca sang, men at det var viktige greier – det skjønte vi. Blanca er god på skrive ekstremt politiske tekster, og samtidig lage vokal man kan synge med på. Og ikke bare vokalen har allsangfaktor. Året etter fikk vi muligheten til å spille sammen med våre nye favoritter i Madrid, og med tårer i øya, ble vi vitne til en stappa konsertsal som sang med på Pablos gitarintro på «Espejismos». Karlitos er en trommisfavoritt, og Ranzio spiller bass som minner oss om alt vi elsker med band som Rancid, Descendents og NOFX. Plata inspirerte oss til å synge mer på norsk, samt tørre å skrive mer politiske tekster.

Boblere:
Göttemia/Freedumb – 2 wrongs makes 1 right 7″ splitt
NOFX – Punk in Drublic
L7 – Smell the magic
Turboneger – Ass Cobra
Bikini Kill – Reject all american
Drunk – The Company Tie
Hole – Live trough this

 

Lucky Malice2

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

5 album som har inspirert

Korrupt (Marius Jahnsen) – 5 politiske platefavoritter

5 låter som har inspirert Wauwatosa

 

Sjekk også:

Riot grrrl: Bikini Kill, Kathleen Hannah, Chicks on Speed, Peaches, The Julie Ruin, Le Tigre m.m.

Intervju: Frontfigur i Sassy Kraimspri og leder for AKKS Stavanger Ida Collet Belle

Childbirth

Vivian Girls

Flere Riot grrrl referanser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter