Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 25. januar 2018

Singelpremiere: Friendship – «Gypsy»

Vi kjører førpremiere på første singel fra den neste plata til Friendship titulert «Ain’t No Shame». Som på deres selvtitulerte debutplate fra 2014 er oppskriften smoothe, kreative overganger og ikke minst feeling. For et "comeback"!
Av: Victor Josefsen

«Gypsy» er ei rockelåt med et riff som ga assosiasjoner til en dude som rei bortover langs togskinnene, og da kom teksten litt av seg selv. «Gypsy» handler om en fyr som lever livet på veien og leiter etter kjærligheten. Vi jobba en del med å spille riffet tight og er veldig fornøyd med hvordan det låter på opptaket. Vi har med bongos i hovedriffet for å få enda mer feeling av den assosiasjonen som først kom da riffet ble unnfanget på kassegitar i stua til Fredrik. Sander kom med refrenget og låta blei satt ordentlig sammen kollektivt i øvingslokalet.

I miksen jobba vi sammen med Engfelt om å få tydelig fram tromme/gitar chase og fete effekter som passet måten soloen er framført på. Det blei en psykedeliske feeling i soloen, og vi liker måten låta når et klimaks på før siste refreng. «Gypsy» er første smakebit på et album det spruter rock og spilleglede av! Vi tror samtidig folk vil bli overrasket over bredden i låtene. Vi gleder oss masse til å spille låta live på Mono 14. februar!

 

 

Offisiell dato for singelslipp er 26. januar 2018. Friendship har releasekonsert for singelen på MONO 14. februar 2018.

 

Mer om Friendship:

F​riendship ​er en power trio der trommeslageren er frontfigur. Bandet ble startet i 2010​, og består i dag av Fredrik Skalstad på trommer og vokal, Sander Eriksen Nordahl på gitar og Martin Morland på bass​. Musikerne i Friendship har alle tidligere lang fartstid fra ulike prosjekter med både plateutgivelser og turnévirksomhet.

Musikken til Friendship tar utgangspunkt i rock, med innflytelse fra blues og soul. Friendship er et liveband som lar seg inspirere av den råe energien i konsertøyeblikkene. Bandet tok navnet Friendship etter de norske pionerene i Junipher Greene, som ga ut albumet «Friendship» i 1971. I januar 2015 varmet også Friendship opp for Junipher Greene på Rockefeller i Oslo.

​Friendship debuterte i 2011 med en 7″ singel (oransje og håndnummerert opplag på 300), og slapp i november 2014 sitt debutalbum på vinyl og digitalt. Nå er oppfølgeren «Ain’t No Shame» spilt inn​. Innspilling og miks er gjort av Christian Engfelt. Noen av gjestemusikerne på plata er Rohey Tallah (Rohey), Axel Skalstad (Krokofant, Rune Your Day, Chili Vanilla), André Roligheten (Rune Your Day, Gard Nilssen Acoustic Unity, Trondheim Jazz Orchestra) og Jørgen Mathisen (Krokofant, Gard Nilssen, Kjetil Møster).

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

5 album som har inspirert Friendship

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 24 andre abonnenter