Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 14. mars 2018

Låtpremiere: Kompass – «Asfalthavet»

Etter å ha tilbrakt store deler av høsten og vinteren i studio er Kompass tilbake med singelen «Asfalthavet» som slippes 16. mars, men du kan allerede høre den her hos oss i dag. Hvis du ble hekta på norske Forgetaboutit sin eminente poppønk-låt «Bring It All Toghether» bør du sjekke ut Kompass og «Asfalthavet». En fengende sak med melodiske effektive gitarløp og herlig (gitar)sound.
Av: Victor Josefsen

Kompass oppstod for rundt to år siden i stua til vokalist og bassist Eivinn Arctander (Dårlig Hjort, Luupi). Det var i utgangspunktet ment som et sideprosjekt, men har etter hvert fått hovedfokus. Han har siden den gang fått med seg Magnus Karoliussen.

Historiefortelling står i sentrum i tekstene og de skildrer hverdagen med et nostalgisk nikk. «Asfalthavet» handler om Arctanders kjærlighet til storbyer og bygger et optimistisk bilde av et Oslo som mange ikke liker – fylt opp med trafikklys, mennesker, støy og høye bygninger. Låta er således en passende oppfølger til «Oktober» som handler om hvor skummelt det kan være å starte på noe nytt i livet, som å flytte til Oslo, men hvordan man finner plassen sin likevel.

Låta «Asfalthavet» skildrer Oslo som det kaoset byen er, tettpakket av mennesker, grått, støyfullt og med trikken sentralt i bybildet, men legger ikke skjul på at det er nettopp dette som er sjarmen. Godt forankret i New Jersey-punken, men med subtile hint til country og norske tekster.

«Asfalthavet» er en smakebit på EP’en deres «Glasskårdiamanter»

 

Den forrige singelen «Oktober» ble anbefalt på Urørt

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Dårlig Hjort på Deichmanske bibliotek, Grünerløkka

The Kendolls, Skallebank og Dårlig Hjort på Gamla

EP-anmeldelse: Forgetaboutit – «The Resurrection Of Everything»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 71 andre abonnenter