Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 9. august 2019

Plateanmeldelse: Big Thief – «U.F.O.F.»

Artist: Big Thief

 

Album: «U.F.O.F.» (2019)

 

Plateselskap: 4AD

 

4,8

Man må jo nesten bli sjarmert av et band som har selvironi og selvtillit nok til å kalle debutplata si for «Masterpiece», slik som Big Thief gjorde. Det fins en annen grunn til å la seg sjarmere av bandet, og det er at de lager veldig fin musikk. For dere som ikke har kjennskap til dem, vil jeg anbefale å f.eks. starte med låtene «Masterpiece», «Paul», «Shark Smile» og «Mary» fra de to forrige platene «Masterpiece» og «Capacity». Kramgode låter, rett og slett!

De fortsetter heldigvis med å lage gode låter på sin tredje plate «U.F.O.F.» (bokstavene står for UFO Friend). Det starter rolig og stemningsfullt på åpningslåten «Contact». Det er akustisk gitar, nennsom rytme, rolig bass og den hviskende og inderlige stemmen til Adrianne Lenker. Etter hvert kommer el-gitaren til gitarist Buck Meek inn og rufser det hele til.

Adrianne Lenker trakterer akustisk gitar i tillegg til å synge. På bass og trommer finner vi henholdsvis Max Oleartchik og James Krivchenia. Så er det Buck Meek da: Hans gitarspill er dynamisk og fint, alt fra mykt og forsiktig til rått og rufsete. Til sammen utgjør disse fire en organisk og fin helhet som utfolder seg vakkert og sensitivt innenfor rammeverket av gode låter i folk-rock-spekteret.

Det er ikke bare melodisk sett at låtene holder høy standard, tekstene til Adrianne Lenker er virkelig gode. Hun sier selv at tekster og låter handler mye om å «bli venn med det ukjente». Hennes syn på livet er at man hele tiden gjennomgår forandringer, og hun vil heller møte forandringene enn å late som de ikke fins. Som i teksten til den nydelige Century: «Dogs eyes in the headlights of the driveway/Cool autumn rain/Bugs died on your windshield on the freeway/Wonder if you’ll be the same/Centuries flower». Akkompagnert av forsiktig perkusjon, akustisk gitar og lavmælt el-gitar formelig kjenner man høstregnet treffe ruta mens bladene flagrer i lufta.

 

 

Denne anmeldelsen er tidligere publisert på Musikknyheter
Tekst: Ådne Evjen

Få med deg flere anmeldelser og annet musikkstoff på Musikknyheter

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Big Thief – Album: Capacity (Musikalske sidespor – uke 33/2017)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter