Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 14. februar 2023

Ferske spor uke 7/2023

Her er ukas spilleliste! Følg oss gjerne!

Av: Selma Benmalek, Daniele Jessen Aguilar, Geir Qviller, Anne Cathrine Johansen, Stian Bjørnsson Hope, Just Høy, Victor Josefsen, Ådne Evjen, Jan-Olav Glette

 

Selma Benmalek

Marwa Loud og Sidiki Diabaté – «Ne t’en va pas»

Nydelig duo som fresher opp popen med tekst og melodi inspirert av Marokko og Mali.

Sjekk også:

Imilo Lechanceux (Ft Sidiki Diabaté)  – «Attegban» (Deichman: Årets album 2021, Selma Benmalek).

 

Zaho feat. Indila – «Roi 2 cœur»

To av Frankrikes største vokalister innen R&B og pop har laget låt sammen. Da må det jo bare bli bra!  Zaho og Indilas stemmer smelter sammen som jordbær- og vaniljeis en varm sommerdag. Her har begge hentet frem sine algeriske røtter og hevet seg på trenden av låter som handler om «habibi» (min kjære på arabisk.)

 

M.M. Keeravani – «Naatu Naatu»

Det er ikke hver dag telugu filmmusikk vinner Golde Globe for «best original song»  OG er nominert til Oscar. Derfor må denne låta med i lista mi.

 

Dub Afrika – «Mimti ya Mimti»

Som en sann marokkaner hyller Dub Afrika mødre på sin siste singel. Dub Afrika flyter sakte bort fra reggae og dancehall og inn i et mer mørkt og lummert terreng. Teksten kan minne om gammel irsk vise om en kar som lengter hjem til mor, svøpt inn i deilig dempet bass og synth.

Sjekk også:

Dub Afrika – «Champions» (Deichman: Årets album 2020, Selma Benmalek).

 

TaHa og Zamane – «Mzin Wsolek» 

Her møtes marokkansk andalusisk musikk, EDM og jazz i en behagelig kombo. Deilig!

 

Asma Lmnawar og Assala – «Sid Lghram» 

Marokkanske Asma Lmnawar har fått med seg en av de store i denne oden til marokkansk tradisjonell musikk. Assala (Syrias svar på Celine Dion) synger overraskende godt på marokkansk og briljerer i duett med Asma.

 

Daniele Jessen Aguilar

Musikknyheter.no inviterte i år igjen journalister, bloggere, platearbeidere og festival- og konsertbookere, inkludert  3 fra Deichman, til å stemme frem årets mest lovende norske artister. Her er de tre jeg valgte.

1. Hiwá – «KHALAS»

2. Makosir – «Holder igjen»

3. Daniel Obede – «GOOSE»

Sjekk også:

Hiwá feat Yosef (Madcon), Arif og Jae-R «Min Tid» (Deichman: Årets album 2022, Daniele Jessen Aguilar).

 

Geir Qviller

Låter fra noen av fjorårets skiver som skulle ha vært med på tidligere ferske spor.

Oren Ambarchi – «I»

Sologitar i fine, intrikate mønstre. Første kutt på fjorårets «Shebang», utgitt på Drag City. bandcamp

Sjekk også:

Oren Ambarchi (Deichman: Årets album 2016, Geir Qviller).

Oren Ambarchi – Inamorata (en av låtene som har inspirert Jo Berger Myhre, fra intervjuet: Jo Berger Myhre: Med skumle stemningsfulle lyder).

 

Daniel Bachman – «Gust front (the waiting)» og «540 Supercell»

Banjo, blæst, regn m.m. En nært møte mellom naturkrefter og instrument i to låter som sklir i hverandre. Fra fjorårets «Almanac Behind», utgitt på Three Lobed Recordings. bandcamp

Sjekk også:

Daniel Bachman – Year of the rat (Ferske spor uke 4/2022).

 

Horse Lords – «Zero degree machine»

Fascinerende strukturer og rytmer i en musikk som har elementer fra matterock, tuaregmusikk og jazz. Åpningssporet fra «Comradely Objects», utgitt på Rvng Intl. bandcamp

Sjekk også:

Horse Lords – People’s park (Deichman: Årets album 2020, Geir Qviller). Horse Lords – Fanfare for effective freedom (Ferske spor uke 11/2020). Interventions / Horse Lords (Deichman: Årets album 2016, Geir Qviller).

 

Lisa Lerkenfeldt – «Before they were clouds»

Piano og droner (mellotron?) i et mykt, mettet og blekt ambient-stykke. Fra «With water up to her knees», utgitt på Shelter Press. bandcamp

 

Moor Mother, Black Quantum Futurism, Mary Lattimore – «Umzansi»

En myk og deilig låt med dumpe, varme beats, harpe og insisterende, men lavmælt vokal. Åpningskuttet fra fjorårets «Jazz Codes», en variert og spennende skive som setter elementer fra bl.a. jazz, hip hop og soul sammen med engasjerende og poetiske tekster om afroamerikansk kultur. Utgitt på ANTI-records. bandcamp

Sjekk også:

Moor Mother, Pink Siifu – Obsidian (Ferske spor uke 45/2021). Zonal, Moor Mother – In a cage (Ferske spor uke 3/2020). Moor Mother – After images (Ferske spor uke 43/2019).

Mary Lattimore – Silver Ladders (Ferske spor uke 3/2021). Mary Lattimore -Silver Ladders (Deichman: Årets album 2020, Geir Qviller). Mary Lattimore – Til a mermarid drags you under (Ferske spor uke 51/2020). North Americans – Good Doer (Ferske spor uke 46/2020).

 

Molly Joyce – «Control»

En kombinasjon av et lydspor og et intervju der et utvalg mennesker med ulike funksjonsnedsettelser beskriver sine tanker og erfaringer tilknyttet begrepet «kontroll». Fra «Perspective» som på samme måte tar for seg en rekke begreper, som tilgjengelighet, svakhet, styrke, isolasjon, mørke i varierte lydbilder. Et uttrykksfylt og engasjerende prosjekt. Utgitt på New Amsterdam. bandcamp

 

Anne Cathrine Johansen

Waldemar Thrane – «Ljuvlege Morgon» og «Bjerregaards Skaal»

30. desember 2022, på dagen 194 år etter at han gikk bort, ble flere av Waldemar Thranes verk gitt ut for første gang. Vegar og Mette Vårdal i Kultivator har samlet, forsket på, arrangert og gitt ut plate med musikken til mannen som regnes som Norges første komponist. Vegar har fått med seg Camilla Granlien, Halvor Kjerkreit, Bjørn Kåre Odde og flere andre folkemusikere i en veldig spennende utgivelse der en av hovedtankene har vært: Hvordan høres det ut, om musikken spilles av folkemusikere i dag?

Sjekk også:

Bjørn Kåre Odde: Folk Chamber (Deichman: Årets album 2021, Anne Cathrine Johansen). Georg Buljo har komponert eget materiale i anledning Hans Børli-jubileet. Han deltok sammen med Camilla Granlien.

 

Stian Bjørnsson Hope

Television – «Marquee Moon»

I slutten av januar kom den triste nyheten om at Tom Verlaine fra Television var død, etter kort tids sykdom døde han 73 år gammel. Sammen med Blondie, Talking Heads, Ramones og Patti Smith var Television blant de ledende artistene som dukket opp på begynnelsen av 70-tallet i New York, og ble etter hvert et slags husband hos rockeklubben CBGB’s. De ga ut det legendariske albumet «Marquee Moon» (1977) og det litt mindre vellykka albumet «Adventure» (1978), før de brått la opp senere på året i 1978. Tom Verlaine var kjapt tilbake med soloalbumet «Tom Verlaine» i 1979, og fortsatte å gi ut en rekke album med varierende kvalitet de neste ti-tolv årene, før han tok en lang pause til midten av 2000-tallet. Hvis du av en eller annen merkelig grunn ikke har hørt «Marquee Moon» før misunner jeg deg virkelig gleden ved å høre det for første gang. Lytt godt til Toms styggvakre vokal, mens han og Richard Lloyd tryller frem den ene elegante gitarduellen etter den andre. Det kan neppe bli bedre enn det. Et av mine absolutte favorittalbum, som jeg for øvrig har i tre forskjellige utgaver, og aldri blir lei av. R.I.P. Tom Verlaine.

Sjekk også:

Kenneth Ishak om Television – «Marquee Moon»:

‘Jeg har hørt på Televison i mange år og spesielt denne skiva. Jeg husker jeg ble overrasket over at den ikke var inne i rotasjonen til de andre da vi snakket om dem første gangen. At de liksom har fått øynene opp for Television i det siste. Det syns jeg var utrolig kult. Trommisen Billy Ficca er en vi har referert til en del ganger når vi har pratet om hvordan trommer skal være på nye ting vi har laget’. (Fra intervjuet: Beezewax: Finslepen indierock med tagger).

‘Television med sine episke gitararrangementer er rock på det fineste’, Gaute Storsveen. (Fra intervjuet: Weserbergland – på eksperimentelle tyske musikkstier).

Vokalist Johannes Fjellstad Hvitmalt Gjerde sier om låta «Utenfor»: ‘«Utenfor» våknet opp på soverommet mitt på sensommeren en gang. Hadde hørt mye på Television og sett mye på TV’. (Musikalske sidespor – uke 8/2017).

 

Moonpedro & The Sinking Ship – «Cluster Two»

Pedro Carmona-Alvarez er en av disse fascinerende typene som klarer kunsten å operere innenfor to tilsynelatende ulike stilarter, uten å gå på trynet i noen av dem. Han startet som kjent bandet Sister Sonny på 90-tallet i Bergen, som raskt ble en kritiker -og publikumsyndling. De slapp alt i alt fem-seks album og noen EP-er før de omsider la inn årene en gang på midten av 2000-tallet. Året etter bandets første EP, «Holy Golightly» (1996), debuterte han også som forfatter, med diktsamlingen «Helter» (1997). Og sånn har det i grunnen fortsatt siden, enten er han ute med en diktsamling/roman/gjendiktning, eller et eller annet musikalsk prosjekt. Felles for dem begge to er naturligvis tekstene, Pedro er en poet, uansett om det er dikt på norsk, eller sangtekster på engelsk, eller som han selv sier i et intervju her på bloggen: ‘Nope. Ingen forskjell. Alt sammen er dikt’.

Etter Sister Sonny imploderte tok han artistnavnet Moonpedro, noen ganger med støtte fra vennegjengen The Sinking Ship, andre ganger med The Gold Fish, og en sjelden gang med The New Farm Street Orchestra, som basicaly er Pedro på egenhånd. Til nå har han sluppet fire album, fem hvis du regner med nyinnspillingen av The Beatles’ «White Album», som vakte stor entusiasme hos undertegnede når den kom ut i 2018. Årets album heter «Kin», og er kanskje hans mest helstøpte til nå. Det er som på tidligere album, «Homegrown» (2013) og «Let’s Pig» (2018), låter han har laget over flere år, ca. 2015-2022, men der lekenheten noen ganger kom i veien, f.eks. «Colonel Eyes» på «Let’s Pig«, kjører han her en mer rendyrket pop/rock-stil. Uten at det er uorginalt av den grunn. Carmona-Alvarez har alltid vært en særegen artist som ofte skaper atmosfæriske steminger, gjerne med stort lydbilde og til tider småmystiske tekster. Jeg lar meg i allefall lett begeistre av lekre låter som «The Bank» og «The Sea». Det skal visstnok komme flere album i løpet av 2023, det er bare å glede seg!

Sjekk også:

Moonpedro & The Gold Fish – Why Don’t We Do It In the Road (Ferske spor uke 49/2018). Plateanmeldelse: Moonpedro & The Sinking Ship – «Let’s Pig».

Sister Sonny – Leonard in Drag og Stupid and the Silver Fox (Ferske spor uke 6/2022). Sister Sonny: Ekspansiv indie nå også på vinyl. Sister Sonny – The Bandit Lab (Deichman: Årets album 2022, Victor Josefsen). Sister Sonny  – Nothing Amuses the People as a Puppet & Leonard in Drag (Ferske spor uke 48/2021). Sister Sonny – Liquid (Ferske spor uke 15/2019). Sister Sonny – The Bandit Lab.

Min platesamling: Pedro Carmona-Alvarez. Intervju med Pedro Carmona-Alvarez, Musikk i litteraturen (inkludert Pedro Carmona-Alvarez – «Rust»). Bruce Springsteens «Nebraska» ble fremført på Litteratursymposiet i Odda.

 

Kanaan – «Amazon»

Kanaan trenger for så vidt ingen forsterkninger, trioen rocker godt nok på egenhånd, men når de først skulle få med seg en ekstra gitarist, passer Hedvig Mollestad perfekt inn. Både Kanaan og Hedvig Mollestad Trio beveger seg i grenseland mellom jazz og rock, gjerne med heftig og tunge gitarriff som ligger tett i ryggen på Black Sabbath eller i fanget på Terje Rypdal. Kanaan har i større grad dreid seg mot psykedelia og stonerrock, spesielt på fjerdealbumet «Earthbound» (2021), som de for øvrig vant Spellemannprisen for. Deres kommende album «Downpour» skal visstnok være i samme ånden, og etter singelen «Amazon» å bedømme er det bare å øve på luftgitarskillsa først som sist.

Sjekk også:

Kanaan: Snedig og massiv instrumentalrock. Singelanmeldelse og premiere: Kanaan – «Bourdon». 5 plater som har inspirert Kanaan. Plateanmeldelse: Kanaan – «Double Sun». Plateanmeldelse: Kanaan – «Odense Sessions». Kanaan – Pink Riff (Ferske spor uke 41/2021). Kanaan – Bourdon (Ferske spor uke 37/2021). Kanaan – Öresund (Live) (Ferske spor uke 33/2021). Kanaan – Double Sun (Deichman: Årets album 2020, David Jønsson). Kanaan – Double Sun, Pt. 1 & 2 (Ferske spor uke 18/2020). Kanaan – Mountain (Ferske spor uke 17/2020). Kanaan – Öresund (Ferske spor uke 14/2020). Kanaan – Of Raging Billows Breaking The Ground (Ferske spor uke 2/2020). Kanaan – Harmonia (Ferske spor uke 36/2019).

Hedvig Mollestad – Maternity Beat (Deichman: Årets album 2022, Stian Bjørnsson Hope), Hedvig Mollestad Trio – Ding Dong. You’re Dead og Hedvig Mollestad – Tempest Revisited (Deichman: Årets album 2021, Stian Bjørnsson Hope), Hedvig Mollestad Trio, Last Train (Deichman: Årets album 2019, Stian Bjørnsson Hope), Hedvig Mollestad Trio – Smells Funny og Hedvig Mollestad Trio, Nasjonal Jazzscene (Deichman: Årets album 2018,Stian Bjørnsson Hope).  Hedvig Mollestad Trio – Black Stabat Mater (Deichman: Årets album 2016, Stian Bjørnsson Hope),  Hedvig Mollestad Trio – Enfant Terrible (Deichman: Årets album 2014, Stian Bjørnsson Hope). Hedvig Mollestad Trio – All Of Them Witches (Deichman: Årets album 2013, Stian Bjørnsson Hope).

Hedvig Mollestad – High Hair (Ferske spor uke 41/2021), Hedvig Mollestad Trio – All Flights Cancelled (Ferske spor uke 13/2021). Hedvig Mollestad Trio – Bewitched, Dwarfed and Defeathered (Ferske spor uke 49/2018). Hedvig Mollestad Trio – «Black Stabat Mater» (Musikalske sidespor – uke 25/2016). Hedvig Mollestad Trio på trikken (Klubbøya 2016 for vårt vedkommende). Hedvig Mollestad Trio-Enfant Terrible. En prat med Hedvig Mollestad om musikk, litteratur og bordtennis. Hedvig Mollestad Trio rir igjen. Hedvig Mollestad Trio – Black Stabat Mater / Evil In Oslo (5 plater som har inspirert Sunshine Reverberation).

 

Depeche Mode – «Ghosts Again»

Det er nærmere seks år siden forrige album, det relativt stødige «Spirit», så det er herlig å endelig få noe nytt stoff fra synthpopens gullgutter. Andy Fletcher døde jo dessverre i fjor sommer, men Dave Gahan og Martin Gore bestemte seg heldigvis for å fortsette som en duo. «Ghosts Again» er til tross for sitt melankolske innhold en lystig liten sak som får meg til å tenke på Pet Shop Boys. Først tenkte jeg at det var en lettvekter og lurte litt på hva de nå hadde funnet på, men etter en fire-fem lytt sitter den godt i kroppen. Det blir spennende å se hva mer de har å by på når albumet «Memento Mori» kommer i slutten av mars. Ellers gleder jeg meg vilt til konserten i august!

Sjekk også:

Depeche Mode – Black Celebration (Ferske spor uke 23/2022).

Triste nyheter på Kristi himmelfartsdag. Andy Fletcher i Depeche Mode er død. (R.I.P.). Depeche Mode – “Black Celebration” fra albumet “Black Celebration” (1986) (en av låtene Bjørnar Kristiansen forbinder med Dwaal, fra intervjuer: Dwaal: Stemningsfull, dramaturgisk doom). Det sorte på biblioteket II… Depeche Modes mørke høydepunkt av et album…. Depeche Mode – «Question Of Lust» (Kjælighetssanger til Valentinsdagen). Depeche Mode-medlemmer med nytt samarbeid.

 

 

Just Høy

 

Ricochets – «Galaxies (Dead end Street)»

Frode Fivel – «Don’t Rock the Boat»

 

Sjekk også:

Videopremiere: Frode Fivel – «B-Train». Frode Fivel – B-Train (Ferske spor uke 41/2021). Frode Fivel – «TV Christmas» (Musikalske julespor 2021). Frode Fivel: Inderlig harmonipop. Frode Fivel – Send/Return (Ferske spor uke 35/2020). Frode Fivel – The Swedish Black Disease & The Final Roar of the Dinosaur (Ferske spor uke 25/2020). Frode Fivel – The Swedish Black Disease (Ferske spor uke 7/2020).

Separate Bed featuring Frode Fivel – Citizen Of Rumination (Ferske spor uke 46/2022). Separate Bed.

 

Victor Josefsen

Ricochets  – «Figure It Out»

Ricochets er tilbake med albumet «Closer to the Light»- deres første på 17 år! Om du lurer på bandet fortsatt holder dampen, er det bare å ta en lytt på «Figure It Out». En låt som oser glød, vitalitet og smittende, ja, rastløshet. Tenk Springsteen i noenlunde/omtrent lignende modus. Just Høy har med en til låt fra albumet: «Galaxies (Dead end Street)», se over.

Sjekk også:

Trond Andreassen & Valentourettes: For de som venter på action og tror de har opplevd alt.

Ricochets – Nobody Around (en av Kari Westergaards 2000-talls favoritter, fra intervjuetKari Westergaard: Fra kazoo og rytmeegg til Freeze!!! Fuzz!!!!!!!).

Glomma Pop – Here comes the snø’n (Musikalske julespor 2022, med Fredrik Gretland fra bl.a. Ricochets, og Frode Fivel).

‘Her må det nevnast at Boomtown varma opp for Ricochets på grendahuset Høgtun i Sykkylven når dei hadde gitt ut skiva «Slo-Mo Suicide». Den kvelden er legendarisk der vi fikk jækka opp Ricochets så dei jamma til kl. 06 på morgonen». (Fra intervjuet: White Trash Blues Band: Svett garasjesoul fra Oslo-bygda).

Frode Fivel.

 

Tuvaband – «By the time you hear this»

‘Tuvabands album «New Orders» er nydelig uttrykksfullt  og atmosfærisk, men også rått og kantete på et vis der drømmepop smelter sammen med shoegaze og mer konvensjonell pop. Den engleaktige eteriske vokalen fascinerer’, slik åpner intervjuet vårt med Tuvaband.

Vokalfraseringene er ca. som på albumet «Growing Pains & Pleasures» fra 2021, som ble kåret til et av det årets beste av 3 stykk Deichman. Og singelen «Something Good», som er på årets album «New Orders», ble kåret til en av fjorårets beste låter av undertegnede. Det tar muligens  litt lenger tid for det nye albumet å sette seg, til å begynne lyder uttrykket mer «tonet», men etter en del lyttinger trer de typiske Tuvaband-cliffhangerne frem i hver komposisjon, og låtene slår full blomst (en av låtene heter da også «Full Bloom»).

 

Sondre Lerche – «Summer In Reverse» (Sparkle Division Remix) og «Summer In Reverse» (feat. CHAI)

«Avatars of the Night», et 20-spors album med remikser, reworks, demoer og liveversjoner av «Avatars of Love» + noen få nye, kommer digitalt 31. mars. Sjekk ut William Basinskis Sparkle Division remiks av «Summer In Reverse», kul remiks, og originalen er en luftig marshmallow-nytelse av låt.

Sjekk også:

Sondre Lerche: «Avatars of Love» (Deichman: Årets album 2022, Victor Josefsen, Tor Åge Naper og Katrine Judit Urke). Sondre Lerche – Guarantee That I’d Be Loved (Live) (Musikalske julespor 2022). Sondre Lerche – The Cut og Turns Out I’m Sentimental After All (Ferske spor uke 13/2022).

Plateanmeldelse: Sondre Lerche – «Pleasure». Min platesamling: Sondre Lerche. En hyllest til Prince på Sentrum Scene – Sondre Lerche gjorde en virkelig grom og flink versjon av «Cream». Party med Lerche på Øya.

Lars Vaular & Sondre Lerche går akustisk. Sondre Lerche feirer en lang og fin karriere. Sondre Lerche er gjest på Real Ones-skive. En ungdomsopera med Sondre Lerche i en sentral rolle. Årets beste Youtube-klipp 2012 – Sondre Lerche på David Letterman. Med seg i studio har Loch Ness-gjengen fått med musikalske bidrag fra Sondre Lerche mfl.

 

William Hut – «December Cold»

William Hut har et stort fortrinn som utøver, den flotte vokalen,  noe ikke alle er forunt. Kan man i tillegg kunsten å skrive gode låter, noe Hut kan, er det nesten umulig å feile.

Sjekk også:

William Hut – Snowfall (Musikalske julespor 2022). William Hut – I’m Staring At The Sun (Ferske spor uke 27/2018). William Hut / Gisli – Album: 22 (Musikalske sidespor – uke 41/2017). William Hut – Låt: «Overdue» (Musikalske sidespor – uke 48/2017). Sail By Summer.

 

Tom Verlaine – «Postcard from Waterloo», «Oh Foolish Heart» og «Swim»

Jeg har 4 album av Tom Verlaine (på vinyl), «Words from the Front» (1982), «Cover» (1984), «Flash Light» (1987) og «The Wonder» (1990). Fra disse velger jeg låter fra de to førstnevnte platene.

Omtalene/anmeldelsene av Verlaines soloalbum varierer en god del, fra nesten top score til skuffelse, det siste særlig pga. av sammenligningen Televison-klassikerne «Marquee Moon» og «Adventure». Det er jo selvsagt naturlig å sammenligne Verlaines soloplater med disse bautaene, pga. av den særegne gitar-spillingen/soundet osv., likevel står Verlaines soloalbum helt på egne ben.

Verlaines gitar-signatur er med på solo-reisen, både de og låtene er nakne, skarpe, sårbare og egenartede, i det hele tatt, ekspressive – Verlaine har i tillegg nok hatt lyst til å tråkke opp nye musikalske stier etter Television. Det virker nærmest som låtene er blitt til med en gang ideene oppsto, som Rolling Stone sier det: ‘As throughout his body of work, there’s something so inspired yet effortless about Verlaine’s songs that you have to wonder if he’s writing them … well, in his sleep’. Låtene er minimalistiske og tar ofte noen finurlige omveier, men henger samtidig i hop, og dette gjør dem til noe helt for seg, på sitt beste gull, og enig med Anne Lise Frøkedal (se under), utsøkt vokal.

Dessverre er ikke albumet «Cover» på Spotify, men Tidal har det i samlingen. Du kan også låne det hos oss.

Sjekk også:

Tom Verlaine – «Tom Verlaine». (1979 – førtiåringer med stil og substans).

‘Television bygger bru mellom vokal- og gitarinspirasjon. Elsker Tom Verlaines vokal’, Anne Lise Frøkedal, fra intervjuet: Frøkedal & Familien: Om tilhørighet i folk og folkemusikk.

 

White Trash Blues Band – Make You  Sick

WTBB er ute med ny musikk. Det er en splitt EP i 7″-format med Dirty Burger. Utgivelsen er sluppet av Westergaard Records og Pure Lust Production. Singelen inneholder 2 sanger fra hvert band.  WTBB sine sanger er «Make You Sick», første singel fra deres neste album som forhåpentlig kommer i år, og sang nummer 2 er «Rock Casual» (kun tilgjengelig på sjutommeren, ingen streaming).

Det var releasefest i Oslo mandag 10. februar på Kafé Hærverk og i Gøteborg tirsdag 11. februar på Café Hängmattan. Norsk over og undergrunnsmusikk var til stede og skriver: «For eit band, for eit driv, for ein spilleglede. Her er det ikkje mykje jåleri å spore. Veldig sparsommelig med tekniske duppeditter på dørken. Kanskje det er noke Sunnmørsk over det heile. Å gjere det enkelt og få mest mulig ut av det som er. Det funker i hvert fall heilt eineståande». Og de ordene oppsummerer den nye låta «Make Me Sick». Det er på ny laget kul video til en WTBB -låt, skuespilleren Niklas Haug burde vunnet Oscar for beste mannlige hovedrolle. Kult singelcover også.

Sjekk også:

White Trash Blues Band (WTTN) – Undertow (Ferske spor uke 9/2022). White Trash Blues Band: Svett garasjesoul fra Oslo-bygda. White Trash Blues Band (WTBB) – Undertow (Ferske spor uke 37/2021). White Trash Blues Band (WTBB) – White C (Ferske spor uke 35/2021). White Trash Blues Band – Mook City (Ferske spor uke 33/2021). White Trash Blues Band – Obsession with the Underdogs (Ferske spor uke 20/2020). White Trash Blues Band – Spread The Gospel (Ferske spor uke 11/2020). Plateanmeldelse: Quarter Wolf & White Trash Blues Band – «Shitfaced and on Fire» & «Spread The Gospel».

 

Pappasaft – «Skru  Det Opp» og «Unga Dine»

Pappasaft er særs respektert i det norske punkmiljøet, hvisket noen meg i øret. Det som er interessant, er at de har en mye bredere musikalsk- og tekstlig pallett enn det gjengse punkbandet, ikke misforstå, noen av de låtene jeg liker aller best er rett frem punk, bare les hva jeg tidligere har skrevet om Lucky Malice: ‘Lucky Malice er et av disse banda som viser at en kort punklåt kan ha like mye substans, omså ikke mer, enn f.eks. en lang og utforskende kunstpop-komposisjon. Det er punkens natur, jamfør uttrykket tregreps punk. «Resistance» er både eksplosiv, rytmene piskes av gårde, og melodiøs poppunk-hektende. Refrenget oser av kraft. Lucky Malice har rett og slett iboende urkraft de kanaliserer ut’.

Tilbake til Pappasaft, de er et av disse bandene med en helt egen signatur, her med måten de rent musikalsk sammenføye punk, rock, og elementer som ligner på både indie og nesten metal(riff) m.m.. Pappsaft er gode låtsnekkere, bokstavelig talt. En og samme og låt kan romme mange influenser, f.eks. fra fullt kjør, så roes det med det fine småskurrende melodilinjer. Tekstene er (punk)engasjerte, dessuten personlig reflekterende, lengtende og til tider nostalgisk. Av disse to låtene er  særlig «Unga Dine» en banger (en annen banger, «PSGC», kan du lese om ved å klikke på linken under),  men lytt de andre låtene på albumet «Endelig Elendig», mye bra.

Sjekk også:

Pappasaft – PSGC (Deichman: Årets album 2022, Victor Josefsen). Pappasaft – PSGC (Ferske spor uke 23/2022). Pappasaft – Førstemann til Møller (Klubbdagen Øya 2019 – anbefalinger). Pappasaft – EP: Rom til folket (Musikalske sidespor – uke 8/2018).

‘Jeg fikk øynene opp for Big Day Records da punk/rock-band som Eurotrash, Les Punx og Pappasaft dukket opp på Osloscenen’. (Fra intervjuet: Norsk Råkk: Balansekunstnere i punk, rock og ska). Betong Punk & BBQ: Pønk og grilling på Betong.

 

Whitch Club Satan – «Solace Sisters»

Musikknyheter.no inviterte i år igjen, som nevnt over, journalister, bloggere, platearbeidere og festival- og konsertbookere, inkludert  3 fra Deichman, til å stemme frem årets mest lovende norske artister. Whitch Club Satan kapret 1.plassen min og 4.plassen på lista samlet. De imponerer igjen med «Solace Sisters». Suggererende og kraftfullt!

Sjekk også:

Witch Club Satan – Hysteria (Deichman: Årets album 2022, Victor Josefsen). Witch Club Satan – Hysteria (Ferske spor uke 28/2022).

 

Clan of Xymox – «Michelle» og «Brave New World»

Ronny Moorings og hjelperne i dagens Clan of Xymox besørget en blek, vakker, atmosfærisk og energifull kveld for gamle og nye fans på Blå i Oslo den bitende frostkalde lørdagen 28. januar, hvor publikum fikk omtrent hva de kunne forvente. Nostalgi, goth og synthpop i skjønn forening gjenkalte lyden av 1980-tallet og pekte litt frem mot dagens hippe dark wave-akter. Dark wave-pioneerene fra Nijmegen, Nederlands eldste by, som også huser den berømte fire dagers marsjen, kan nok i dag anses som mye av en «Legacy Act», altså et band man først og fremst kommer for å høre spille de gamle låtene, men de fortsetter faktisk å slippe hørverdige saker – med mer elektronisk lydbilde – med stor hyppighet den dag i dag. Les resten av konsertanmeldelsen til Jan-Olav Glette.

Selv har jeg bare et album av Clan of Xymox, deres andre album «Medusa», utgitt i 1986 på 4AD. Et stemningsladet album, regnet som et av deres beste, med utsøkt coverillustrasjon. Vet ikke helt hvorfor jeg ikke gikk til anskaffelse av flere Clan of Xymox-album siden jeg likte (og liker) det jeg hører. En av favorittene mine på albumet  er «Michelle», de spilte den ikke på konserten på Blå, men du kan lytte på den her. At de fortsatt slipper hørverdige saker er «Brave New World» fra albumet «Limbo» (2021) et eksempel på.

 

Marbles – «What We Could Have Been»

Den norske drømmepop-kvartetten Marbles(med medlemmer fra bl.a Tigerstate, ViaVia, Yndling) er klare med sin andre album «Humour». Albumet kom fredag, så har ikke rukket å lytte på det ordentlig, men førsteinntrykket er mer enn lovende, virker gjennomført, at de har jobbet mye med denne skiva høres tydelig. «What We Could Have Been» er velprodusert smektende drømmepop tilsatt småpsykedeliske sfærer. Her er det linker til Blood Orange, Tame Impala og MGTM. Naturlig nok da de to førstnevnte har laget to av albumene som har inspirert dem: 10 plater som har inspirert Marbles. De er også ute med video til låta «One of a Kind» fra albumet.

 

 Blood Orange – «Time Will Tell» og «You’re Not Good Enough»

Apropos Blood Orange/Dev Hynes og smektende musikk. Andrealbumet «Cupid Deluxe» feirer 10-årsjubileum i år, og det feires med de smektende soul-m.m.-influerte «Time Will Tell» og «You’re Not Good Enough». Herlig musikk med like herlige og originale musikkvideoer, klikk på låttitlene over for å se videoene.

Sjekk også:

Blood Orange – Sandra’s Smile (Skeive spor). Blood Orange – Saint & Chewing Gum (Ferske spor uke 8/2019). Blood Orange – Time Will Tell og Blood Orange – Cupid Deluxe (Deichman: Årets album 2013, Victor Josefsen). . Blood Orange: Smektende soul.

 

Felt – «Whirlpool Vision of Shame» og «Ballad of the Band»

Jan-Olav nevner Felt som referanse til The Tubs (se under), og da ble tankene sendt tilbake til det gamle hovedbiblioteket da vi ofte spilte samlealbumet «The Strange Idols Pattern and Other Short Stories/Ignite the Seven Cannons» i lokalene. Jeg hadde egentlig aldri sjekket ut Felt skikkelig før, men Lars Junge, som tidligere jobbet i musikkavdelingen og som har skrevet hele 237 innlegg på Deichman musikk i perioden 2105-2017, introduserte meg ordentlig for Felt. To Felt-høydepunkter er «Ballad of the Band» (ikke med på samleren) og «Whirlpool Vision of Shame». For øvrig bidar  Elizabeth Fraser (Cocteau Twins) på «Primitive Painters». Du kan låne samlealbumet hos oss.

 

uncle’s Institution  – «brand new fool»

Jan-Olav har også med to låter av uncle’s Institution (inkludert favoritten «mike and ike») i anledning Norske albumklassikere-utgivelsen med Egil Olsens gamle prosjekt uncle’s institution. Jeg tar med en annen høydare: «brand new fool». Video.

 

Ådne Evjen

Squid – «Swing (In a Dream)»

Med én EP og det strålende debutalbumet «Bright Green Field» bak seg, har det Londonbaserte bandet Squid opptil flere par øyne rettet mot seg når de nå skal gi ut sitt andre album først på sommeren. Med en sterk låt i postpunk-/krautlandskapet virker det som vi har mye godt i vente. «Swing (In a Dream)» er rett og slett en kruttsterk låt. Sjekk gjerne ut videoen òg. Det er mye som foregår i den lokale gymsalen – og i drømmene – til bandmedlemmene, tydeligvis.

Sjekk også:

Squid – Paddling (Ferske spor uke 17/2022). Deichman: Årets album 2021 (Squid – Bright Green Field, Ådne Evjen). Squid – Sludge (Ferske spor uke 20/2020).

 

Juni Habel – «Rhythm of the Tides»

Norske Juni Habel kom rett over nyttår med sitt andre album, «Carvings». Et album som bl.a. fikk sterk omtale i UNCUT. Habel lager vakre gitarballader og synger aldeles overjordisk og nydelig med stor gåsehudfaktor. Stemmen minner litt om stemmen til Adrianne Lenker fra Big Thief, og det er slett ikke et dårlig tegn. Vi gir dere «Rhythm of the Tides».

 

Tuvaband – «A Liquid Matter/Attenborough»

Tuvaband er soloprosjektet til låtskriveren, multiinstrumentalisten og produsenten Tuva Hellum Marschhäuser. Nå er hun ute med sitt nye album «New Orders». Et vakkert album! Vi har valgt ut låten «A Liquid Matter/Attenborough» (og «By the time you hear this», se over). Les anmeldelse av albumet.

Sjekk også:

Tuvaband – Something Good (Deichman: Årets album 2022, Victor Josefsen). Tuvaband – Something Good (Ferske spor uke 46/2022). Tuvaband – Karma is a beach (Ferske spor uke 28/2022). Tuvaband – Rejuvenate (Ferske spor uke 17/2022). 5 plater som har inspirert Tuvaband. Tuvaband – Growing Pains and Pleasures (Deichman: Årets album 2021, Victor, Josefsen, Katrine Judit Urke og Jan-Olav Glette). Tuvaband – Growing Pains og I Think (Ferske spor uke 6/2022). Tuvaband: Eterisk pop. Tuvaband – Growing Pains & I Think (Ferske spor uke 23/2021). Tuvaband – Growing Pains (Ferske spor uke 4/2021). Tuvaband – I Entered The Void (Ferske spor uke 2/2020). Tuvaband – Wolfpack (Klubbdagen Øya 2019 – anbefalinger).

 

Ladytron – «Faces»

Liker du flott elektropop bør du høre på Ladytron. Bandet, som hadde utgangspunkt i musikkscenen i Liverpool først på 2000-tallet, er ute med sitt nye album «Time’s Arrow». I «Faces» minner de om både Depeche Mode og New Order, samtidig som de har sitt helt eget bumerke gjennom den særpregede vokalen til Helen Marnie. Videoen til «Faces» kan du se her.

Sjekk også:

Ladytron – Deadzone (Ferske spor uke 8/2019).

 

Freja the Dragon – «Closer»

Svenske Freja Drakenberg er singer/songwriter, multiinstrumentalist og produsent, og dersom du liker velklingende pop med mørke undertoner, bør den nye EP-en til Freja The Dragon være noe for deg. Låten «Closer» har vært «veckans låt» i svenske P3. Låten har også vært spilt på den norske radiokanalen P13. En aldeles strålende låt hvor Freja har fått med seg de rutinerte popsnekkerne Peter Bjorn and John. Dette er rett og slett strålende pop som fester seg godt i hjernebarken!

Sjekk også:

Smile – Special Knock, Kylie, Call My Name (Feat. Robyn), Eon (Feat. Freja The (Ferske spor uke 48/2021).

 

The Go! Team – «The Me Frequency»

Energisk, dansbar musikk med mye krydder og snadder i musikkbildet. The Go! Team er ute med nytt album. Sjekk ut denne fargerike og rytmisk sterke låten fra plata. Her får de god hjelp av The Star Feminine Band i en låt som kommer komplett med kalimba, marimba og blokkfløyte Sjekk ut den fargerike videoen her.

Sjekk også:

The Go! Team – Pow (Ferske spor uke 21/2021). The Go! Team – Mayday (Ferske spor uke 51/2019).  The Go! Team: En fargeklatt av ei gruppe.

 

Jan-Olav Glette

The No Ones feat. Debbie Peterson – «Phil Ochs is Dead»

Fin jangle pop-hyllest til den avdøde amerikanske protestsangeren fra I Was A Kings Frode Strømstad og Rural Tapes‘ Arne Kjelsrud Mathisen i supergruppen de har med sine amerikanske venner Peter Buck (R.E.M.) og Scott McCaughey (The Minus 5, The Young Fresh Fellows med mer). No Ones spiller på Egersund Visefestival sammen med mye annet bra, sjekk herBandcamp.

 

New German Cinema – «Being Dead»

Soloprosjekt fra Fear of Mens Jessica Weiss med synthpop som kan appellere til Saint Etienne-fansen. Video.

 

Memoria –  «Girl» og «Canary» 

Tess de la Cours soloprosjekt Memoria slipper 3. mars andrealbumet «From the Bones of the Dead» på Novoton. Skandinavisk dark wave av ypperste kvalitet, der tittelen er inspirert fra Oz Perkins-filmen «Gretel & Hansel». Musikken er også mørk og lokkende. Her er to av de tre singlene som har kommet hittil. Klikk på linkene over for å se videoene. Kan vi håpe på en konsert i Norge?

 

Draken –  «The Book of Black»

Mer hardrock av aller beste merke på Drakens andre album «Book of Black», som Majestic Mountain slapp i midten av januar. Fans av for eksempel High on Fire bør sjekke ut dette her. Riffgarantien er herved utlevert.

Sjekk også:

Draken: Ru hardrock.

 

Spiritualized – «Electricity» og «Any Way That You Want Me»

Jason Pierce og Co har endelig meldt ankomst til Norge og Vulkan Arena i Oslo 24. juni etter flere utsettelser i forbindelse med pandemien. Det må feires med 2 høydepunkter fra det britiske bandets sterke katalog. Klikk på linkene over for å se videoene.

Sjekk også:

Spiritualized: Everything Was Beautiful (Deichman: Årets album 2022, Jan-Olav Glette). Spiritualized – Always Together With You (Ferske spor uke 45/2021). Øya 2017 – Spiritualized. «Få måkene til å tie» og andre Øya-bøker. Del 1: Onsdag (inkludert Spiritualized).

 

The Troggs – «Anyway That You Want Me»

Spiritualizeds første singel var en Troggs-cover og bør følges av originalen. Barokkpop av aller fineste merke. Video.

Sjekk også:

‘Vår første låt da jeg spilte trommer var «Wild Thing» med The Troggs, og den var forholdsvis enkel å få på plass, selv om jeg spilte på et sinnsykt trommesett og utstyret til de andre heller ikke var all verden, men vi kom oss igjennom. Det var noe av en åpenbaring’, forteller Trond Andreassen, fra intervjuet: Trond Andreassen & Valentourettes: For de som venter på action og tror de har opplevd alt.

‘The Troggs er fett det, enkelt og tøft! Jeg spiste faktisk indisk med Chip Taylor som skrev «Wild Thing» en gang, for meg var det veldig stort!’, forteller Håvard Dahle, fra intervjuet: Mandalai Lamas: Psykedelisk garasjerock.

 

Youth of Today – «No More»

Inspirert av Mobys «Punk Rock Vegan Movie» ble jeg inspirert til gjenlytt på sXe-bandet Youth of Todays klassiske album «We’re Not in This Alone» og låten som benyttes i denne moderne dokumentaren om engasjement for dyrs rettigheter. Bandet var sentrale i den andre bølgen av straight edge-hardcoreband på 1980-tallet, og huskes nok aller best for forløperen «Break Down the Walls», men denne låten dannet mye av grunnlaget for en verdensomfattende vegansk engasjement innenfor hardcorepunken. Video.

 

Lee Fields & the Expressions: «Faithful Man», «You’re the Kind of Girl» , «Let’s Talk It Over» og «Sentimental Fool»

Den amerikanske soulsangeren som fikk sitt kommersielle gjennombrudd på 2000-tallet, 30 år etter at han startet karrieren, gjennom utgivelser på Daptones, Truth & Soul og Big Crown, gjester Oslo-klubben Cosmopolite 24. februar. Gjett om vi gleder oss til å se «Little JB» live. Vi slår til med  4 gamle sanger og tittelkuttet fra hans siste album, som kom i oktober i fjor. Klikk på linkene øverst for å se videoer.

 

The Van Pelt: Punk House +Nanzen Kills A Cat og His Steppe Is My Prairie

Et av 2023s første gleder for emofansen var gjenforeningen av The Van Pelt og nyheten om et nytt album, «Artisans & Merchants», som slippes 17. mars på Spartan Records, 26 år etter forrige. Første smakebit er en fin blanding av post-rock og post-hardcore, som gjør at forventningene bygges. Vi tar også turen ned Memory Lane til konsert på Kafé Station i Umeå vinteren 1998, og det da aktuelle albumet «Sultans of Sentiment»(1997) og «His Steppe Is My Prairie» fra «Stealing from Our Favourite Thieves» fra 1996,  som nylig har fått en repress på Ernest Jenning Records  Co.

 

The Tubs – «Wretched Lie» og «I Don’t Know How It Works»

Ex-medlemmer av Joanna Gruesome «sauser» sammen folk, jangle pop og post-punk til veldig fengende, god indie med referanser til Felt. Her er de to singlene fra dette herlige debutalbumet. Klikk på linkene øverst for å se videoene.

 

uncle’s Institution – «mike and ike» og «birds in my backyard»

Takket være folkefinansiering og serien Norske Albumklassikere på LP forefinnes endelig debutalbumet til denne trioen i sitt riktige format. Vi fikk sågar også en riktig så hyggelig gjenhør og gjensyn med låtene og bandet på Kampen Bistro lørdag 4. februar.

 

High Vis – «Trauma Bonds»

Stockholmerne kunne kose seg med livekonsert på Hus 7 28. januar. Vi må vente helt til august før det byr seg mulighet til å se D.I.Y.-hardcorebandet når de besøker Øyafestivalen. I mellomtiden får vi trøste oss med albumet, som bare fortsetter å vokse jo mer vi spiller det. Denne gangen plukker vi singelen «Trauma Bonds» om bedre kommunikasjon og felleskap med et tragisk bakteppe da et av bandets nære venner begikk selvmord. Video. Bandcamp.

Sjekk også:

High Vis: Blending (Deichman: Årets album 2022, Jan-Olav Glette). High Vis – Talk for Hours (Ferske spor uke 46/2022).

 

Weyes Blood – «Grapevine»

Natalie Mering fortsetter å berøre både på plate og konsert. Tekstene besitter en sterk inderlighet som på denne nynnbare akustiske balladen. Video.

If a man can’t see his shadow, oh
He can block your sun all day
He can make you small

Sjekk også:

Konsertanmeldelse: – Weyes Blood: Sakral eleganse og et lerret av følelser. Weyes Blood: And in the Darkness, Hearts Aglow (Deichman: Årets album 2022, Jørgen Wiig Salvesen, Jan-Olav Glette). Tim Heidecker & Weyes Blood – Nothing (Ferske spor uke 35/2020). Weyes Blood – Titanic Rising (Deichman: Årets album 2019, David Jønsson).Weyes Blood – Everyday (Ferske spor uke 15/2019). Drugdealer ft. Weyes Blood – Honey (Ferske spor uke 14/2019). Weyes Blood – Seven Words og Do You Need My Love (Musikalske sidespor – uke 38/2016). Drugdealer  The End of Comedy» med Weyes Blood (Musikalske sidespor – uke 37/2016).

 

Iggy Pop – «Strung Out Johnny»

Det sterkeste kuttet på rockeskiva «Every Loser». (Plateanmeldelse: Iggy Pop – «Every Loser»). Video.

Sjekk også:

Iggy Pop – Soldier (1980 – starten på det gylne tiåret). Iggy Pop – New Values (1979 – FØRTIÅRINGER MED STIL OG SUBSTANS). Iggy Pop – Run Like a Villain & Eat or Be Eaten (Ferske spor uke 33/2019). Iggy Pop & Jarvis Cocker – Red Right Hand (Ferske spor uke 50/2017). Iggy Pop – et av sine beste album på mange år. Iggy Pop – Post Pop Depression (Deichman: Årets album 2016, Victor Josefsen, Stian Bjørnsson Hope, Tor Åge Naper). Sjekk flere Iggy Pop-linker her.

 

Les Big Byrd –  «Katamaran»

Synthdrevet psykedelisk kraut rock for Neu!-fansen. Bandcamp.

Sjekk også:

Les Big Byrd – Eternal Light Brigade (Deichman: Årets album 2022, Jan-Olav Glette). Les Big Byrd – I used to be lost  but now i’m just gone (Ferske spor uke 46/2022). Les Big Byrd – Feels Like Wasting My Life Is Taking Forever (Ferske spor uke 39/2022). Les Big Byrd – I Fucked up I Was a Child (Ferske spor uke 34/2018). Les Big Byrd – Two Man Gang (Deichman: Årets album 2017, Brage Tuflåt Bjerke). By:Larm 2015 – Les Big Byrd. Konsertanmeldelse: – Les Big Byrd: Melankolsk, melodisk sci-fi psykedelia.

 

Siv Jakobsen – «Most of the Time»

Siv Jakobsen rydder i egne følelser på det sterke albumet «Gardening». Motstridende lengsel er temaet på denne herlige drømmepoplåten, som man bare vil høre igjen og igjen. Video. Bandcamp.

Sjekk også:

The Northern Belle ft. Siv Jakobsen & Louien – No Rush (Ferske spor uke 8/2021). Siv Jakobsen: Vakker lindrende indiefolk. Siv Jakobsen – From Morning Made to Evening Laid (Ferske spor uke 38/2020). Siv Jakobsen – Fight Or Flight (Ferske spor uke 14/2020). Siv Jakobsen – 5 om bøker og musikk. By:Larm 2016 – Siv Jakobsen. Siv Jakobsen – Album: The Nordic Mellow (Musikalske sidespor – uke 33/2017).

 

King Tuff – «Always Find Me» og «Portrait Of God»

Kyle Thomas har til dels lagt til side gitaren og neogarasjen på sitt nyeste album «Smalltown Stardust» til fordel for noe mer introvert og mørkt psykedelisk pop. Vi plukker en vakker barokkpoplåt  og en mer oppkvikkende rocker i kjent stil. Klikk på linken øverst for å se videoen.

 

Gaz Coombes  – «Turn the Car Around» og  Long Live the Strange» 

Mange mener at Supergrass-vokalisten Gaz Coombes har begått sin sterkeste soloskive med «Turn the Car Around». Vi liker også godt hva vi har hørt hittil, og gleder oss til å utforske albumet mer i dybden. 14. mars kan du oppleve ham live på John Dee i Oslo.

Sjekk også:

Gaz Coombes – Matador (Deichman: Årets album 2015, Stian Bjørnsson Hope). Gaz Coombes og Supergrass. Piknik i Parken 2022 (inkludert Supergrass).

 

Ghost Woman – «The End of a Gun»

Jeg kjente ikke til dette bandet før de ble annonsert til festivalen Langs Akerselva 18. august i år. Det vil si, jeg synes å ha sett platecoveret til den selvtitulerte debuten før. Nå har album nummer to, «Anne, If», kommet, og jeg blir stadig mer fascinert. Bandet minner meg på et vis om The Black Angels med sin blanding av psykedelisk garasjerock og klangfull indie.

 

Yo La Tengo – «Sinatra Drive Breakdown»

Albumet «This Stupid World» – bandets 17.ende – ble sluppet i går til stormende jubel fra kritikere og fans.  Har ikke fått hørt så mye hittil, men er definitivt henført nok en gang. Låten «Sinatra Drive Breakdown» er en ode til en boulevard i New Jersey. Deilig kurrende, vrengt gitarlyd med et nesten krautisk driv.

Sjekk også:

Yo La Tengo – Eight Candles (Musikalske julespor 2022). Plateanmelse: Yo La Tengo – «Fade». Yo La Tengo – Autumn Sweater (en av låtene som har inspirert Linn Frøkedal, fra intervjuet: Misty Coast: Melodiøse mareritt). Yo La Tengo – Last Days of Disco (en av låtene som har inspirert Mads Baklien, fra intervjuet: Spielbergs: Støyende indierockere på vent). Yo La Tengo – You Can Have It All (en av låtene som har inspirert Eirik Asker Pettersen, fra intervjuet: Closing Eyes: Postmoderne pop for feinschmeckere). And Then Nothing Turned Itself Inside-Out – Yo La Tengo (en av platene som har inspirert Knut Olav Holvik, fra 5 plater som har inspirert I do You do Karate). And Then Nothing Turned Itself Inside-Out – Yo La Tengo  (en av platene som har inspirert Lars Ove Fossheim, fra 5 plater som har inspirert Snøskred).

 

Dødsengel – «Ad Babalonis Amorem Do Dedico Omnia Nihilo»

Okkult, suggererende mørke stemninger. Vakkert og harskt på samme tid fra Ålesunds-duoen, som er aktuelle med albumet «Bab Al ON» på Debemur Morti Productions. Bandcamp.

 

Slegest – «Innsikt»

Rock’n’roll svartmetall fra eks-Vreid Ese fra albumet «Avstand» på Dark Essence Records. Video. Bandcamp.

 

Depeche Mode : «Ghost Again»

Er dette det beste vi har hørt fra Basildon-duoen Martin Gore og Dave Gahan siden albumet «Playing the Angel» fra 2005? (Stian Bjørnsson Hope har også denne med på lista, se over, red.anm.)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

ps Under relaterte saker har vi bare tatt med noen av de siste utgavene av Ferske spor, så klikk på lenken over eller Spillelister øverst for å sjekke alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter