Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Eva Rekve Intervjuer 25. juni 2013

Sommersnakk med Elen Betanzo

Det beste sommerminnet til forfatter Elen Betanzo  er fra feriene på Voss. Nyklipt gress, besteforeldre, kortspill og en hel haug med bøker.

Denne sommeren sitter hun på den store balkongen sin på Dælenenga, selvfølgelig med en like stor bunke med lesestoff.  Og så skal hun skrive.  På den nye romanen som forhåpentligvis blir gitt ut i 2014.

Jeg skriver om en ung jente som heter Emma, som opplever å bli sveket av veldig mange personer rundt seg samtidig som hun opplever sin første store kjærlighet

Hva skal du lese i sommer?
Furuset av Linn Strømsborg (jeg har allerede smuglest de første sidene, og gleder meg til mer).

Zombie av Joyce Carol Oates (en bok som er skrevet fra synsvinkelen til en seriemorder! Den må jeg sjekke ut. 2013 er et Joyce Carol Oates-år for meg, jeg har litt oppheng).

En svensk tegneserieroman som heter Nattbarn av Hanna Gustavsson (jeg leser for lite tegneserier).

Det var en gang en sommer av Vidar Kvalshaug (han har skrevet om 22. juli for barn, og jeg er interessert i å finne ut hvordan han har løst den oppgaven).

Slutt av Kari Bøge (endelig har hun skrevet ny bok for ungdom!).

Og: Hvis det blir mye dårlig vær, skal jeg lese ferdig Anna Karenina. Puh!

Hvilke bøker anbefaler du å lese i sommer?
Sommerfugl av Sonya Hartnett. En dag skinner solen også under hundens hale av Sanne Munk Jensen. Girl av Blake Nelson.

Hva er din favorittsommerbok?
Sommerboken av Tove Jansson. Jeg har akkurat oppdaget den, men den ble en favoritt med en gang. Det er en fin skandinavisk sommerstemning i den, og noen veldig, veldig fine samtaler mellom en farmor og et lite barn.

Leser du andre type bøker om sommeren enn ellers?
Nei, jeg leser ekstremt mye, og veldig mye forskjellig, hele året rundt.

Foretrekker du nettbrett eller fysisk bok om sommeren?
Jeg foretrekker alltid fysisk bok, faktisk. Jeg har et nettbrett, med ganske mange bøker på også, men det blir liksom bare liggende i en skuff. Det er akkurat som om jeg glemmer at det faktisk ligger ganske mange bra bøker inne i brettet og venter også.

Hva er ditt beste sommerminne?
Det er Voss. Klippe gresset sammen med morfar, plukke rips og stikkelsbær med mormor, vasse i Vangsvatnet med søstera mi, lese tusenvis av bøker i slitne fluktstoler, kortspill, repriser på tv, kandisukker og hele tiden disse ekstremt aggressive maurene.

Har du et favorittsommersted?
Jeg tror jeg må si hjemme! På balkongen vår! I vinter flyttet vi nemlig inn i ny leilighet, og den har en balkong som måler hele åtte kvadrat. Så mye balkong har jeg aldri hatt før. Har faktisk aldri hatt balkong før. Så svaret er: Balkongen på Dælenenga i Oslo.

Hva er planene dine for denne sommeren?
Jeg skal ikke ha ferie, egentlig, jeg har allerede fartet ganske mye rundt i verden i år. Sommerukene skal tilbringes hjemme hos mamma i Stavanger, hvor jeg skal prøve å skrive ferdig sisteutkastet til den nye boka mi.

Tar du helt ferie, eller blir det skriving?
Ingen ferie, bare skriving, skriving, skriving.

Når kan vi vente neste bok fra deg?
Dette synes jeg er veldig vanskelig å svare på. Det å gi ut bok er en lang prosess, og etterhvert er det en del flere personer enn meg selv som er involvert. Men jeg skal etter planen skrive ferdig manuset i sommer, og så skal noen nye øyne inn og se på det. Jeg føler meg ferdig med boka, men det betyr ikke at den er ferdig helt ennå. Jeg håper på 2014, for å gi et eller annet svar på spørsmålet.

Kanskje du kan røpe litt av innholdet?
Det blir en kjærlighetshistorie og en historie om kjærlighetssorg. Jeg skriver om en ung jente som heter Emma, som opplever å bli sveket av veldig mange personer rundt seg samtidig som hun opplever sin første store kjærlighet.

 

Elen BetanzoFoto: elenbetanzo.com

Én kommentar til “Sommersnakk med Elen Betanzo”

  1. Andrew16 sier:

    Jeg digger bøkene dine!
    Gleder meg til neste bok.

Det er stengt for kommentarer.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.